Türkiye'den İsveç'e PKK tepkisi

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsveç'te PKK terör örgütü iltisaklı grupların gerçekleştirdiği eyleme dair, "Terör örgütü PKK iltisaklı gruplar tarafından Türkiye karşıtı propaganda eylemi düzenlenmesine izin verilmesini en şiddetli şekilde kınıyoruz." denildi.

GÜNDEM 21.01.2023, 22:40 23.01.2023, 09:10
Türkiye'den İsveç'e PKK tepkisi

Bakanlık, İsveç'in başkenti Stockholm'de PKK iltisaklı gruplar tarafından gerçekleştirilen gösteri hakkında açıklamada bulundu.

Bahse konu açıklamada, 'İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i hedef alan aşağılık saldırıya müsaade edilmesinin hemen akabinde gerçekleştirilen eyleme' sert tepki gösterildi.

"Bu kez kent merkezinde terör örgütü PKK iltisaklı gruplar tarafından Türkiye karşıtı propaganda eylemi düzenlenmesine izin verilmesini en kuvvetli şekilde kınıyoruz." ifadelerine yer verilen açıklamada, bu gösterinin, terör örgütlerinin propagandalarının engellenmesine ilişkin, İsveç'in de imza attığı, 'Üçlü Muhtıra' taahhüdünün açıkça ihlali olduğun altı çizildi.



"Söylemin ötesine geçilmeli"

Söz konusu açıklamada, şöyle denildi:

"'Üçlü Muhtıra'daki taahhütlere tamamen bağlı olunduğunu ifade etmek ile bu taahhütleri harfiyen yerine getirmek iki farklı konudur. İsveç'ten, 'Üçlü Muhtıra'daki taahhütleri doğrultusunda özellikle terörizmle mücadelede söylemin çok ötesinde, etkili ve somut adımlar atmasını beklediğimizin bir defa daha altını çiziyoruz."

Danimarkalı aşırı sağcı Stram Kurs (Sıkı Yön Partisi) lideri Rasmus Paludan, ülkemizin Stockholm Büyükelçiliği civarında Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Akabinde Stockholm'deki Norra Bantorget Meydanı'nda bir araya gelen PKK terör örgütü taraftarları, İsveç'in NATO'ya üye olma sürecinde ülkemiz ile imzaladığı anlaşmanın iptal edilmesini istemişti.

Yorumlar (0)