Türkiye Bankalar Birliği’nden deprem kararı

Türkiye depremle sarsıldı. Türkiye Bankalar Birliği, deprem bölgelerindeki kişilerin talep etmesi durumunda, borçlarını 6 ay süreyle erteleyebileceğini duyurdu.

GÜNDEM 06.02.2023, 13:18
Türkiye Bankalar Birliği’nden deprem kararı

Kahramanmaraş'ta günün erken saatlerinde meydana gelen 7.4 şiddetindeki deprem, büyük tahribata sebep oldu. Bölgeye birden fazla ülkeden yardımlar sevk edilmeye başladı. Bu noktada Türkiye Bankalar Birliği'nden de bir açıklama yapıldı.

Borçlar 6 ay ötelenecek

TBB, söz konusu depremin ekonomi noktasında neden olduğu olumsuz etkilere dikkat çekerken, ödeme durumları olumsuz şekilde etkilenen banka müşterilerinin istekleri doğrultusunda, bankalara bulunan vadesi gelmiş veya 6 ay içerisinde vadesi gelecek olan borçlarının vadesinin bugünden başlayarak 6 ay sonrasına kadar ertelenmesine karar verdi.

TBB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelerde bulunuldu: “Birliğimiz Yönetim Kurulu 6 Şubat 2023 günü görüşmelerinde, deprem felaketi sebebiyle, deprem bölgelerinde meydana gelen sorunların hafifletilmesine destek verilmesi, bankacılık hizmetlerinin kesintisiz bir biçimde devam etmesi ve ihtiyaç olan desteğin oluşturulması düşüncesiyle yapılabilecekler ele alınmıştır. Depremin kentlerin ekonomisinde neden olduğu olumsuz taraflara maruz kalan, ödeme durumları olumsuz şekilde etki altında kalan banka müşterilerinin, istekleri doğrultusunda, bankalara bulunan vadesi dolmuş veya 6 ay içerisinde vadesi gelecek olan borçlarının vadesinin başlayarak 6 ay sonraya kadar ötelenmesine karar verilmiştir”

Yorumlar (0)