Turkcell'den ceza tepkisi: Elinizi vicdanınıza koyun!

İstanbul’da 26 Eylül 2019’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde yaşanan iletişim kesintisinden dolayı mobil operatörlere kestiği cezayı eleştiren Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Cezanın ayarını cezayı yazan arkadaşların kendi vicdanlarına bırakıyorum. Bizdeki 1 saat 15 dakikalık yoğunluk, karşısındaki ise 27 saat kesinti" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 21.02.2020, 16:08
Turkcell'den ceza tepkisi: Elinizi vicdanınıza koyun!

İstanbul’da 26 Eylül’de gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan iletişim kesintisi sebbeiyle BTK Sektörel Denetim Dairesi Başkanlığı, operatörleri para cezasına çarptırdı.

"Bizdeki 1 saat 15 dakikalık yoğunluk, kesinti değil"

Bir saat 15 dakikalık kesinti nedeniyle 2 milyon 90 bin TL ceza kesilen Turkcell'in Genel Müdürü Erkan, durumun adil olmadığını belirterek "Cezanın ayarını cezayı yazan arkadaşların kendi vicdanlarına bırakıyorum. Bizdeki 1 saat 15 dakikalık yoğunluk, kesinti değil. Yoğunluk, karşısında ise 27 saat kesinti. Herkes elini vicdanına koysun. Cezanın bedelini de vicdanına sorsun" değerlendirmesini yaptı.

"Başka şehirler de de mühürlü istasyonlar vardı"

Erkan, "Deprem olduğu gün İstanbul'da 700 baz istasyonu mühürlüydü. Başka şehirler de de mühürlü istasyonlar vardı. Elektriğin, suyun, doğalgazın mühürlendiğini düşünün. Bizim yaptığımız kamu hizmeti. Böyle bir durum oluştuğunda günah keçisini sadece telekom operatöründe aramak yanlış. Herkesin şapkasını önüne koyması gerek, sonunda bu insan canı." dedi.

"3 yıldır bir metre fiber kazamıyoruz"

Kesintisiz iletişim için fiberin önemine değinen Erkan, "İstanbul'da 3 yıldır bir metre fiber kazamıyoruz. Paramız olmadığından değil. İstanbul'da kazamıyoruz ama Hakkari'de de Artvin'de de kazamıyoruz. TEİAŞ'la anlaşma yaptık, TEİAŞ'ın şebekesini aldık, bu şebekeyi kendi şebekemize bağlamak için son noktasını kazamıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yüzde 90'ı mobil iletişim sayesinde kurtuldu"

Depremde mobil iletişimin hayat kurtardığını söyleyen Erkan, "Elazığ'da hayatı kurtulanların yüzde 90'ı mobil iletişim sayesinde hayatta kaldı. Şu fotoğrafı unutmayın, kurtarma görevlisi Azize ile kaç saat konuştu? Azize'nin yanında da 20 kişi vardı. Eğer o şebeke orada çalışmasaydı neler olurdu Allah bilir. Van'da iki yürekli arkadaşım oraya baz istasyonlarını kuvvetlendirmek için gitti, işleri bittiğinde sırtlarını dönüp gidebilirlerdi ama çığ altında kalanlara yardıma gittiler, vefat ettiler. O yüzden herkes elini vicdanına koysun. Tabii ki biz üzerimize düşeni yapacağız, şebeke  kapasitemizi artıracağız." dedi.

Yorumlar (0)