Emekli vatandaşından Putin'e zor soru: Siz bu maaşla yaşayabilir misiniz?

Rusya Devlet Başkanı Putin, bir vatandaşının sorduğu “Emekli maaşım 170 dolar. Bu maaşla nasıl yaşanır?" sorusuna yanıt veremedi.

DÜNYA 21.02.2020, 16:29 21.02.2020, 16:38
Emekli vatandaşından Putin'e zor soru: Siz bu maaşla yaşayabilir misiniz?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, siyasi kariyeri boyunca çok karşılaşmadığı bir olay yaşadı. Öğretmeninin mezarına giden Putin, burada yanına yaklaşan bir vatandaşının sorusu üzerine büyük utanç yaşadı. Kadının "Maaşım 10 bin 800 ruble. Yani 170 dolar. Bu maaşla nasıl yaşanır, siz yaşayabilir misiniz?" sorusunu yanıtlayamayan Rus liderin yüzünün kızardığı ve soruya cevap veremediği görüldü.

"Bu maaşla nasıl yaşanır? Bana cevap verin"

Rusya lideri Putin, öğretmenliğini yapan ve siyasete katılmasına sebep olan, 1990lı yılların "efsane St. Petersburg Belediye Başkanı" olarak da bilinen Anatoli Sobçak'ın hayata veda etmesinin 20. yılında mezarını ziyaret etmişti. İşte burada yanına yanaşan Rus kadın, Putin'e "Maaşınızın 800 bin Ruble olduğunu hayal ediyorum, değil mi? Yani, yaklaşık 12.600 dolar. Emekli maaşım 10 bin 800 ruble (170 dolar). Bu maaşla nasıl yaşanır? Bana cevap verin. Siz bu maaşla yaşayabilir misiniz?" ifadeleriyle seslendi.

Putin soruyu cevaplayamadı!

Kadının sorusunu doğrudan cevaplayamayan Putin'in "Bu konu bana bağlı değil. Benden daha fazla maaş alanlar var. Devlet başkanının maaşı en yüksek değil" yanıtını vererek durumu bir şakaya bağlamaya çalıştığı görüldü. Putin, kendisinden ekonomik dar boğazda olan ailelere ve tek başına hayata tutunmaya çalışan kadınlara destek isteyen kadına çocuklu ailelere destek sunacak yeni ve büyük bir programın başlatıldığını söyledi.

Rus kadın, Putin'in açıklamalarından memnun kalmadığını, hükümetin toplumsal sorunlarla derhal mücadele etmesi gerektiğini, 190 dolarlık asgari ücretin bir an önce yükseltilmesini istediğini söyledi. Kadın, maaşının yarısının market ve bakkallarda harcandığını ve fiyatların fazla yüksek olduğunu söyledi.

2018'de aylık 11 bin dolar maaşı vardı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, en son 2018'de beyan ettiği gelirini yıllık 8,6 milyon ruble olarak açıklamıştı. Aylık geliri 720 bin rubleye denk gelen Putin'in günümüz kuruyla 11 bin 300 dolar aylık maaşı olduğu anlaşılıyor.

Yorumlar (0)