Türk savaş gemileri harekete geçiyor!

Türkiye, Mısır ile Yunanistan arasında imzalanan anlaşmaya yanıt veriyor. Antalya'nın Akdeniz açıklarında atış eğitimleri yapılacak. 

GÜNDEM 07.08.2020, 10:49
Türk savaş gemileri harekete geçiyor!

Mısır ve Yunanistan, Doğu Akdeniz'de Türkiye karşıtı hamlelerine devam ediyor. İki ülke, tepkilere neden olan "ekonomik münhasır alan anlaşmasına" imza attı.

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Şükrü, söz konusu anlaşma ile hem kendi ülkesinin hem de Yunanistan'ın, münhasır ekonomik bölgede bulunan başta doğalgaz ve petrol gibi kaynakları en üst düzeyde kullanabileceğini ifade etti. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bu anlaşmanın uluslararası hukuk ile deniz hukukunu ihlâl etmediğini, komşuluk ilişkilerine saygılı olduğunu ve Doğu Akdeniz'deki istikrara fayda sağladığını kaydetti. 

Bunun üzerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından Mısır ile Yunanistan arasında imzalanan anlaşmaya sert tepki geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, söz konusu anlaşmanın "ölü doğduğu" belirtildi. 

Türkiye, sadece yazılı bir açıklamayla değil sahada da gereken yanıtı verme kararı aldı. Akdeniz'de bir kez daha NAVTEX ilan edildi. 

Antalya'nın Akdeniz açıklarında 10-11 Ağustos'ta atış eğitimlerinin yapılacağı duyuruldu. 

Yorumlar (0)