Türk balıkçı teknelerine Yunanistan'dan ateş açıldı: 1 yaralı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunanistan unsurlarının Ege Denizi'nde 2 Türk balıkçı teknesine ateş açması neticesinde mürettebattan 1 kişinin yaralandığını duyurdu.

GÜNDEM 23.02.2022, 09:32 23.02.2022, 13:59
Türk balıkçı teknelerine Yunanistan'dan ateş açıldı: 1 yaralı

Yunanistan unsurları, 22 Şubat akşamı Ege Denizi’nde avlanan 2 Türk balıkçı teknesine ateş açtı.

Yunan unsurlar, Türk balıkçılara ateş açtı

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın web sitesindeki bilgilerde, 22 Şubat günü akşam saatlerinde Yunanistan unsurları tarafından, Karaburun ve Sakız Adası arasında avlandığı belirtilen 2 Türk balıkçı teknesine ateş edildiği, mürettebatta bulunan 1 kişinin bacağından yaralandığı açıklandı.

Bölgeye 2 Sahil Güvenlik botu ile 112 Acil Sağlık ekiplerinin sevk edildiği belirtilirken, Yunanistan unsurlarına rastlanmadığı aktarıldı. Öte yandan açılan ateşten çıkan saçma ile bacağından hafif yaralanan kişinin sağlık ekipleri tarafından gerçekleştirilen ilk müdahaleden sonra Çeşme Devlet Hastanesine sevk edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Karaburun Cumhuriyet Savcılığınca olaya ilişkin başlatılan tahkikat sürmektedir. Yunan unsurları tarafından savunmasız balıkçılara ateş açılması asla kabul edilemezdir, bu bir insanlık suçudur." sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)