Tuna-1 ve Kıyıköy'de doğalgaz mı bulundu?

Erdoğan'ın cuma günü müjde açıklayacağını duyurmasının ardından iddiaların ardı arkası kesilmedi. Son olarak gazeteci Muharrem Sarıkaya Türkiye'nin Tuna-1 ve Kıyıköy'de doğalgaz bulduğunu iddia etti.

GÜNDEM 19.08.2020, 23:15
Tuna-1 ve Kıyıköy'de doğalgaz mı bulundu?

Türkiye doğalgaza yönelik ihtiyacının büyük bir kısmını Rusya ile karşılıyordu. Türkiye'nin doğalgaz rezervi keşfetmesi Rusları endişelendirdi.

Erdoğan, 'Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası' açılış töreninde cuma günü bir müjde paylaşacağını söylemişti.

Sarıkaya, Kıyıköy ve Tuna-1 işareti verdi

Bu gelişmeyle birlikte yazısı kaleme alınan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ankara'daki TPAO yetkililerine dayandırdığı yazıda, doğalgaz yatağının Kıyıköy ve Tuna-1'de olduğunu ifade etti.

Sarıkaya'nın Kıyıköy ve Tuna-1'i işaret etmesiyle birlikte heyecan yaratan gelişme, Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacını karşılamış olduğu Rusları şimdiden düşündürmeye başladı.

Tuna-1 ve Kıyıköy nerede?

Kırklareli Vize'de yer alan küçük bir köy olan Kıyıköy, sahil kasabası olarak da biliniyor.

Tuna-1'in derinliği ne kadar?

Tuna-1 ise Karadeniz Ereğli'de yer alıyor.

Karadeniz'de ekipler uzun bir zamandır sismik sondaj çalışmaları yapıyordu. Verilerin değerlendirilmesiyle birlikte çalışmaların hız kesmeden devam ettiği kaydedildi. Denizin derinliğinin yaklaşık olarak 2 bin metre, sondaj derinliğinin ise 3 bin 500-4 bin metre civarında olmasının beklendiği iddia edildi.

Yorumlar (0)