TSK’dan Yunanistan’a “Efes” gözdağı: 37 ülkenin ordusu Ege’de

TSK, Ege Denizi’nde en büyük birleşik müşterek tatbikat için hazırlıklarını tamamlayarak tatbikatın fiili safhasını 20 Mayıs’ta başlattı. Tatbikatın birinci safhası olan Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikatı tamamlandı. 

GÜNDEM 29.05.2022, 13:18 30.05.2022, 13:05
TSK’dan Yunanistan’a “Efes” gözdağı: 37 ülkenin ordusu Ege’de

Milli Savunma Bakanlığı verilerinden aktarılan bilgilere göre Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Ege Denizi’nde Efes 2022 Tatbikatı’nı düzenlemeye devam ediyor. Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi’nde düzenlenen tatbikatın ilk safhası 20 Mayıs’ta başlatıldı. “Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikatı” safhasının tamamlanmasının ardından ise ikinci aşama için çalışmalara başlandı. Haziranın ikinci haftasında tamamlanacak olan tatbikat, “Ege Bölgesi’ndeki en büyük birleşik müşterek tatbikat” olma özelliğiyle öne çıkıyor. 



10 binden fazla TSK personeli yer alıyor

Efes 2022 Tatbikatı’nda yalnızca Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 10 binden fazla personel yer alır. 2016 senesinde 8 ülkenin ve 2018 senesinde de 20 ülkenin katıldığı tatbikata bu sene 37 ülke katılıyor. Tarihin en geniş katılımlı tatbikatı olma özelliğini taşıyan harekatta ABD’den CH-53 helikopterleri, Libya’dan hücum botları, İtalya’dan fırkateynler ve diğer pek çok ülkeden zırhlı araçlar, çıkarma gemileri, savaş uçakları, taarruz helikopterleri yer alacak. 



37 ülke katılacak, 20’den fazla ülke takip edecek

Jenerik senaryo kapsamında topçu atışlarıyla desteklenecek olan amfibi harekatında hedefler, taarruz helikopterleri, savaş uçakları ve kara ateş destek vasıtaları ile vurulacak. Özel Kuvvet Harekatı olarak ayrı bir kısmın da yer alacağı Efes 2022’de havadan ikmal, gemiden hedefe manevra, meskun mahal yetenekleri ve muharebe arama kurtarma adımları sergilenecek. Aktarılan bilgiye göre tatbikatı 20’den fazla ülkenin kuvvet komutanları, genelkurmay başkanları ve savunma bakanları takip edecek.







Yorumlar (0)