TSK içindeki FETÖ yapılanmasına ağır darbe: 6 senede 24 bin ihraç

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ülke içindeki tüm yapılanmalarına yönelik uzun yıllardır operasyonlar devam ederken, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana ihraç edilen askeri personel sayısı ise 24 bin 388’i buldu. 

GÜNDEM 13.07.2022, 16:09
TSK içindeki FETÖ yapılanmasına ağır darbe: 6 senede 24 bin ihraç

Milli Savunma Bakanlığı’ndan alınan verilere göre, darbe girişiminin gerçekleştirildiği 15 Temmuz 2016 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki toplam 24 bin 388 askeri personel ihraç edildi. 797 eski personel hakkında ise idari ve adli süreç devam ediyor. İhraç edilen isimler arasında toplam 150 general bulunuyor. Yapılan incelemeler ve istihbarat bilgileri kapsamında 2 bin 436 personelin ise rütbeleri söküldü. 

Son 6 senede 200’ü aşkın büyük operasyon düzenlendi

TSK içindeki mahrem yapılanmalar temizlendikçe, Türkiye’nin yurt içi ve yurt dışı askeri operasyonlardaki başarısının daha da arttığını vurgulayan bakanlık kaynakları, FETÖ mensubu şahıslara yönelik operasyonların hız kesmeden devam edeceğini vurguladılar. Öte yandan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yurt içi ve yurt dışında terör örgütlerine karşı toplamda 200’ü aşkın büyük operasyon gerçekleştirildi. Bunu yanı sıra 500’e yakın da büyük ölçekli tatbikat düzenlendi. 

15 Temmuz sonrası büyük başarılar

Darbe girişimi sonrası Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki komando tugayı sayısı da 17’ye çıkarıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki unsurlar geçen yıl 200 bin saat süren deniz seyir süresine erişerek tarihi bir başarıya imza attı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise bu süreçte harekât uçuşlarını katlayarak artırmaya devam etti. 

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şanlı üniformasını hiçbir haine giydirmeyiz”

TSK içindeki FETÖ unsurları ile mücadele kapsamında, geçmiş dönemde açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bu konuda kararlı mücadelemiz devam ediyor. Elimize geçen her türlü yeni bilgiyi, yeni haberi, yeni belgeyi en ince ayrıntısına kadar değerlendiriyoruz. FETÖ ile mücadele çerçevesinde atılması gereken her türlü adımı anında ve kararlılıkla yerine getiriyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şanlı üniformasını hiçbir haine giydirmeyiz. Buna asla müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz” şeklinde konuşmuştu. 

Yorumlar (0)