TSK'dan rejime darbe: Kimyasal harp tesisi vuruldu!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Halep'te rejime ait kimyasal harp tesisini imha etti.

GÜNDEM 29.02.2020, 09:42
TSK'dan rejime darbe: Kimyasal harp tesisi vuruldu!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İdlib'de Türk askerlerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısının ardından belirlenen hedefleri vurmayı sürdürdü. 

Suriye'nin İdlib kentinden gelen yeni görüntülerde, Halep'in 13 kilometre güneyinde bulunan kimyasal harp tesisi, rejim askerlerinin bulunduğu ve saklandığı yerler ile füze rampası yüklü hazır askerî araç, ateş destek unsurlarınca imha edildi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bölgede yürüttüğü faaliyetlere ilişkin bazı bilgiler paylaşmıştı. Bakan Akar, özellikle hangi ateş destek vasıtalarıyla ne tür hedeflerin imha edildiğine ilişkin açıklamada bulunmuştu.

Bakanlıktan yeni görüntüler geldi. Söz konusu görüntülerde de bölgede bulunan rejim unsurlarına ait hedeflerin imha edildiği net olarak görülebiliyor. 

Görüntülerin İHA'lardan (İnsansız Hava Aracı) alındığı fark edilebiliyor. Atışların çoğunun İHA'lar (İnsansız Hava Aracı) ve topçu atışları ile gerçekleştirildiği değerlendirildi.  

Öte yandan, araçların bir kısmının hava savunma sistemi olarak bir kısmının da topçu sistemi olarak kullanıldığı belirtildi. 

Yorumlar (0)