THY uçağı gökyüzünde ay ve yıldız çizdi!

Türk Hava Yolları'nın (THY), Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 100'üncü yıl dönümü  ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için planladığı "TK1920" kodlu özel uçuş sona erdi. Uçak, gökyüzünde ay ve yıldız çizdi.

GÜNDEM 23.04.2020, 11:14 23.04.2020, 17:04

Türk Hava Yolları'nın (THY) "TK1920" sefer sayılı uçağı, uçuş takip verilerinin bulunduğu canlı hava trafiği sitesi "Flightradar24" üzerinden izlendi.  

Radarda yer alan görüntülerde, Türk Hava Yolları (THY) uçağının, İç Anadolu Bölgesi'nin semalarında Türk bayrağını simgeleyen ay ve yıldızı çizdiği fark edildi. 

-

Türk Hava Yolları'nın (THY) özel uçuşuna ilişkin hazırlayacağı reklam filminin, saat 19.20’de resmi sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacağı bildirildi. 

"Atatürk'ün emanet ettiği mirasın bekçileriyiz"

Uçağın pilotu Kaptan Pilot Öner Samyel ve Pilot Murat Gülkanat, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) üzerinde özel bir anons yaptı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" sözüne işaret edilen anonsta, onun emanet ettiği mirasın gökyüzündeki bekçileri olunduğu ifade edildi. 

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan ediyoruz"

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, özgürlük ve bağımsızlık yolunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir milletin iradesinin temsili için bundan tam 100 yıl önce kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış gününü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak evlatlarımıza armağan etmesi istikbalimizin ve istiklalimizin muhafazası olan gelecek nesillerimize duyulan güveni yansıtmaktadır. Ülkemizin milli bayrak taşıyıcı havayolu olarak biz de bugün gerçekleştirdiğimiz bu özel seferimizi geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)