Terör saldırısında yaralanan polis memuru konuştu

Mersin'e bağlı Mezitli ilçesindeki polisevini hedef alan terör saldırısı sonucunda yaralanan polis memuru Abdulkadir Öztürk, "Polisevinde yaklaşık olarak 100 kişi vardı, bir faciayı önlemiş olduk." dedi.

GÜNDEM 30.09.2022, 00:01 30.09.2022, 17:48
Terör saldırısında yaralanan polis memuru konuştu

Öztürk, tedavisinin devam ettiği Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde basın mensuplarına, saldırıda karnından ve dizinden yaralandığını, genel sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Olay anını aktaran Öztürk, "Saldırıdan evvel nöbet kulübesindeydim. Silah seslerini duyar duymaz koştum. Ağaçların arasından çıktığım anda dizime mermi isabet etti. Hemen karşılık verdim." dedi. 



"Faciayı önledik"

Öztürk, terör saldırısının polisevinin kalabalık olduğu bir anda gerçekleştirildiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Polisevinde yaklaşık olarak 100 kişi vardı, bir faciayı önlemiş olduk. Teröristlerle aramda yaklaşık olarak 30 metre vardı. O an ölüm aklınıza gelmiyor. Arkadaşımı da yerde görünce aklıma başka bir şey gelmedi. Sedat Gezer şehit düştü, keşke ben de şehit düşseydim. Demek ki bana nasip olmamış, herkese nasip olmuyor."

"Evlatlarım gözümün önüne geldi"

Teröristlerin üzerlerindeki patlayıcıyı patlatma anına tanık olduğunu ifade eden polis memuru Öztürk, saldırıda çocuklarının gözünün önünde geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu: 

"Evlatlarım gözümün önüne geldi. Hayatın bir çizgisi var ve artık son çizgiye geldiğinizi görüyorsunuz. Mecburen gözünüzün önüne de evlatlarınız geliyor. O an 'Millete ve vatana canım feda olsun.' dedim."

Ne olmuştu?

Kentte iki kadın terörist tarafından geçtiğimiz 26 Eylül tarihinde polisevini hedef alan saldırıda Sedat Gezer şehit düşmüş, Abdulkadir Öztürk ise yaralanmıştı. Mermi isabet eden bir kadın ile yüksek yerden atlayan iki kişinin yaralandığı saldırıyı düzenleyen teröristler, üzerlerinde bulunan patlayıcıyı infilak ettirmeleri neticesinde ölmüştü.

Yorumlar (0)