Teleskopla gökyüzünü inceleyip halay çektiler

Erzurum’da gökyüzünü gözetleme etkinliğine katılan üniversite öğrencileri önce teleskopla gökyüzünü keşfettiler, ardından da soğuk havadan etkilenmemek için halay çekerek ateşler yaktılar.

GÜNDEM 06.11.2021, 10:21 07.11.2021, 09:18
Teleskopla gökyüzünü inceleyip halay çektiler

Erzurum’da faaliyet gösteren Yakutiye Belediyesi Gençlik Merkezi Teknoloji Takımı ve kısa adı ATAK olan Atatürk Üniversitesi Astrofizik Kulübü, henüz turizmin hizmetine yeni açılan Kalor Tepesi’nde bir etkinlik gerçekleştirdi. Gökyüzünü Gözetleme etkinliği adı verilen etkinlikte yüzlerce öğrenci gökyüzünü ilk kez teleskop vasıtasıyla yakından incelemenin ve seyretmenin heyecanını yaşadı.

Halay eşliğinde gökyüzünü izleme aktivitesi

ATAK üyeleri, öğrencilere gezegenler ve yıldızlar hakkında geniş bilgiler aktardı. Gökyüzünü bu bilgilerle incelemenin hazzını yaşayan öğrenciler bölgede hakim olan soğuk havadan olumsuz etkilenmemek için halay çekerek ısınmaya çalıştılar. Öğrenciler sırayla halaya katılırken, Yakutiye Belediyesi de öğrenciler üşümesin diye ocaklarda ateş yaktı.  


Birbirinden renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte öğrenciler, gökyüzünü bu kadar yakından inceleme fırsatı buldukları için çok heyecanlandıklarını ifade ettiler.

Yorumlar (0)