"Telaşa gerek yok"

Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Soylu, "Sokağa çıkma yasağı, pazardan itibaren devam edecek diye telaş söz konusu olmasın. Pazar saat 24.00 itibarıyla bitecektir. Milletimizin telaşı var bunu da normal karşılıyorum ama bu telaşa gerek yok. Yarın fırınlar açık, kendi araçlarıyla ekmek dağıtabilecekler." dedi.

GÜNDEM 10.04.2020, 23:22 11.04.2020, 00:38 Hanife
"Telaşa gerek yok"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 günlük sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle;

"Sokağa çıkma yasağı, pazardan itibaren devam edecek diye telaş söz konusu olmasın. Pazar saat 24.00 itibarıyla bitecektir.

Milletimizin telaşı var bunu da normal karşılıyorum ama bu telaşa gerek yok. Yarın fırınlar açık, kendi araçlarıyla ekmek dağıtabilecekler.

Marketlerde veya birtakım fırınlarda oluşturulan bu kalabalığa gerek olmadığını, herkesin sakin olması gerektiğini ifade ediyorum.

Bu normal bir sokağa çıkma yasağı değil. Bunlar, bulaştan kurtulmak için ortaya konulan tedbirler."

"Eczaneye gitmek isteyenler gidebilecek"

Yasağın pazar akşamı sona ereceğini yineleyen Soylu, "Onun için vatandaşımızın telaş etmemesi önemlidir ama çok doğaldır ki bu yarım saat içinde belki acil ihtiyaçlarını almak isteyenler olabilir. Alırlar. Gece yarısından sonra sokakta kimsenin olacağını düşünmüyoruz." dedi.

Bakan Soylu, kontrolün söz konusu olacağını belirterek, yasağın içeriğinin genelgede açık şekilde belirtildiğini dile getirdi. Soylu, "Bir pandemi dönemindeyiz. Çok doğaldır ki eczanelerin ve tüm sağlık kuruluşlarının açık olması gereklidir. Eczanelere gitmek isteyen gidecek. Sağlık raporu olanlar gidebilecekler. Aynı zamanda basın mensupları sokağa çıkabilecekler, fırın araçları gezebilecekler. Çünkü üzerinde fırın aracı yazıyor. Bizim onun kontrolünü yapabilmemiz çok kolaydır." diye konuştu.

Emniyet müdürleri ve valilerle toplantı yaptıklarını ve dikkat edilmesi gereken hususları ifade ettiklerini aktaran Soylu, bu konuda herhangi bir kontrol sıkıntısı yaşanacağını düşünmediğini söyledi.


 

Yorumlar (0)