Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden şoke eden depremzede kararı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kente gelen depremzedelerin otel masrafları için öngörülen 5 milyon liralık limitin dolduğunu duyurarak şoke edici bir karar verdi. 13 Ağustos'a kadar otel masrafları karşılanması gereken afetzedelere sunulan ücretsiz konaklama hizmetinin 21 Mayıs'ta sona erdirileceği bildirildi. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ise büyükşehir belediyesinin kararının çok yanlış olduğunu belirterek, "Sözleşme 8'inci aya kadar sürmeli. Burada okula giden çocuklar var. Karar çok yanlış, bu işi çözeceğiz." dedi.

GÜNDEM 17.05.2023, 10:19 17.05.2023, 10:40 Hakan Öksüz
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden şoke eden depremzede kararı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından bölgede yaşayan pek çok vatandaş, ülkenin çeşitli bölgelerine göçtü. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kumbağ Turizm İşletmeleri AŞ arasında yapılan sözleşmeyle 50 depremzedenin barındırılacağı kaydedildi. Afetzedelerin, 13 Şubat ile 13 Ağustos tarihleri arasında tesislerde kalacağı bildirildi. 

Depremzedeler, Süleymanpaşa ilçesinde kiralanan bir otelde konaklıyordu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal tarafından imzalanan 16 Mayıs tarihli yazı, afetzedeleri şoke etti. Depremzedelerin konaklama hizmetinin 21 Mayıs'ta sona erdirileceği bildirildi. 

AFAD: "Otel tahsisi devam etmeli"

AFAD Başkanı Yunus Sezer'in imzasını taşıyan bir yazı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderildi. Afetzedelerin otel masraflarının şimdiye kadar belediye tarafından karşılandığı, bunun sürmesi gerektiği kaydedildi. Yazıda, "Afetzedeler, milletin ve devletin emanetidir. Bütün ihtiyaçlarının karşılanması ve konaklama bedellerinin ödenmesi gerekmektedir. Afetzedelere otel tahsisi sağlanmalıdır." denildi.

Tekirdağ'daki depremzede çocuklar, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) bünyesinde açılan spor kursunda

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi: "5 milyon liralık limit vardı"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, konuya dair açıklamada bulundu. Kente gelen depremzede sayısının, beklenenin üzerinde olduğu belirtildi. Resmi Gazete'deki 5 milyon liralık limit nedeniyle sürenin erken dolduğunu bildirilen açıklamada, "Mayıs ayı itibarıyla söz konusu limitlere ulaşılmıştır. Depremzedeler, kaldıkları otellerden AFA'a ait konaklama tesislerine nakledilecektir. Yeterli sayıda geçici konteyner kentlerin kurulamaması buna sebep olmuştur. Konu çirkin bir şekilde siyasete alet edilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

Tekirdağ Valiliği devrede: "İhtiyaçları karşılanacak"

Söz konusu tartışmalı durumun ardından Tekirdağ Valiliği devreye girdi. AFAD ile diğer kurumlar gibi afetzedelerin yanında olmaya devam edileceği kaydedildi. Depremzedelerin bütün ihtiyaçlarının Valilik tarafından karşılanacağı vurgulandı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel: "Karar çok yanlış, bu işi çözeceğiz"

Tartışma üzerine Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'den açıklama geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yazısını görünce çok üzüldüğünü kaydeden Yüksel, "Otelcilerle sözleşme yapıldı. Bu sözleşme 8'inci aya kadar sürmeli. Karar çok yanlış, onlar bizim misafirimiz. Depremzede vatandaşlarımızla görüştüm. Yerleştirme işlemleri hızlıca başlayacak. Burada okula giden çocuklar var. Rahat olun, bu işi çözeceğiz. Sözleşme dolmadan çıkmaları isteniyor. Bu doğru değil." dedi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel

Yorumlar (0)