Tecavüzcü profesör için istenen ceza!

Veteriner kıza (23) tecavüz etmekle suçlanan ve kamuoyunda "klinikte tecavüz davası" olarak bilinen olayla ilgili o profesör için istenen ceza belli oldu.

GÜNDEM 16.07.2019, 16:06
Tecavüzcü profesör için istenen ceza!

Başkent Ankara'da, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan 23 yaşındaki veteriner Ç.B.’ye tecavüz ettiği suçlamasıyla önce tutuklanan ardından savcılık kararıyla resen tahliye edilen Prof. Dr. H.B. hakkında soruşturma tamamlandı. Profesör H.B: hakkında hazırlanan iddianamede, Prof. Dr. H.B. için, "nitelikli cinsel saldırı", "cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından 5 yıldan 27 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H.B., geçen nisan ayında, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan 23 yaşındaki veteriner Ç.B.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmış ve ardından mahkeme tarafından tutuklanmıştı. H.B., tutuklandıktan sonra savcılık tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) rapor talep edilmişti. Söz konusu raporda, Ç.B.'ye ait iki adet lam üzeri vajinal sürüntü örneğinden "Y-STR DNA profili tespit edilemedi" yönünde bilgi bulunuyordu. Adli Tıp Kurumu raporu sonrası H.B.'nin avukatı, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine tahliye talebinde bulundu. Hakimlik, iki kez tahliye talebini kabul etmedi. Fakat soruşturmayı yürüten savcı, Ramazan Bayramı öncesi H.B.'nin resen tahliyesine karar verdi. Dosya, daha sonra tahliye kararı veren savcıdan alındı ve soruşturma için başka bir savcı görevlendirildi.

Prof. Dr. H.B., tahliye edilmesinin ardından Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne başvurarak jet hızıyla emekli oldu. H.B'ye, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yürütülen idari soruşturma kapsamında ise 'kamu görevinden çıkarılma' cezası uygulanmıştı.

Genç kızın vücudunu temizleyen jinekolog

Tecavüz olayının üzerinden yaklaşık 3 ay geçtikten sonra soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı. İddianamede H.B. ile birlikte delilleri yok etmek için 23 yaşındaki mağdur veteriner genç kız Ç.B.'yi doktora götürmesine yardım eden yardımcısı S.D. ile Ç.B.'nin vücudunu temizlediği iddia edilen jinekolog H.Ş. de şüpheli olarak yer aldı. H.B'nin "nitelikli cinsel saldırı", "cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından 5 yıldan 27 yıl 6 aya kadar hapis cezası verilmesi talep edildi. Mağdur veteriner Ç.B.'nin eve gitmesine izin vermeyen, doktora götürmek için zorlayan ve kendisine dokunan S.D.'nin, "basit cinsel saldırı", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "tehdit" suçlarından, mağdur üzerindeki tecavüz emarelerini yok ettiği ileri sürülen jinekolog H.Ş.'nin ise, "suç delilini gizlemek" suçundan cezalandırılması istendi.

Şule Çet davasının görüldüğü mahkeme

Ayrıca iddianame, Şule Çet'in ölümüyle ilgili sanıklar Çağatay Aksu (34) ve Berk Akand’ın (33) tutuklu yargılandığı davanın görüldüğü Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne (ACM)  gönderildi. İddianamenin kabul edilmesi durumunda şüpheliler H.B., S.D. ve H.Ş. de Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde (ACM) yargılanacak.

Yorumlar (0)