“Tatildeyken devletin aracını kullanmam” sözleriyle hatırlanan Vali Öztürk vefat etti

Yıllar önce Çeşme-İzmir arasında kimlik kontrolü için seyir halindeki bir minibüsü durduran polise kimliğini gösterdikten sonra Bilecik Valisi olduğu anlaşılmasının üzerine polislerin “Sizi biz götürelim” teklifine karşılık “Tatildeyken devletin aracını kullanmam” diye cevap veren eski Vali Refik Arslan Öztürk 71 yaşında hayata veda etti.

GÜNDEM 29.03.2021, 17:14 29.03.2021, 18:55
“Tatildeyken devletin aracını kullanmam” sözleriyle hatırlanan Vali Öztürk vefat etti

Eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Fahri Öztürk'ün kardeşi ve Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ün ağabeyi, eski vali Refik Arslan Öztürk, Üsküdar’daki Şakirin Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye çok sayıda siyasetçi, gazeteci ve sevenleri katıldı

Göztepe Şehir Hastanesi’nde prostat kanseri tedavisi gören ve daha önce Niğde, Erzincan, Bilecik ve Manisa’da valilik yapmış olan halk arasında “Baba vali” olarak bilinen Refik Arslan Öztürk'ün, İstanbul Üsküdar'da bulunan Şakirin Camii’nde düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile çok sayıda gazeteci ve sevenleri iştirak etti.

“Tatildeyken devletin aracını kullanmam”

Valilik yaptığı dönemde Çeşme ile İzmir arasında bir minibüs ile seyahat ettiği sırada polis kimlik kontrolü nedeniyle aracı durdurur. O sırada minübüste seyahat etmekte olan bir kişinin kimlik bilgilerini gören polisler dona kalır.

Polislerin kontrol için baktığı kimlikte Bilecik Valisi yazmaktadır. Kimliğini kontrol ettikleri kişinin aslında Bilecik valisi olduğunu öğrenen polisler Vali Refik Arslan Öztürk’e, “Sayın valim sizi biz götürelim" teklifinde bulunurlar. Ancak Vali Öztürk, "Teşekkür ederim. Ben hususi tatildeyken devletin aracına binmem" diyerek yanıt verip teklifi geri çevirir.

71 yaşında hayata gözlerini yuman ve görev yaptığı yerlerde "Baba vali" olarak anılan eski Vali Öztürk, ayrıca sabahları makamına yürüyerek gitmesiyle ve Ankara'daki valiler toplantısına kendi cebinden ödediği bilet parasıyla otobüsle gitmesiyle hatırlanıyor.

Yorumlar (1)
Mustafa erkan 9 ay önce
DUDAKLARDAN YILLARCA HAYIFLANARAK DÖKÜLECEK BİR HİKAYE BIRAKARAK TIPKI RECEP YAZICIOĞLU GİBİ BU DÜNYADAN GÖÇTÜ GİTTİ Allah cc rahmet eylesin mekanın cennet olsun güzel insan yiğit insan seni unutmayacağız