Tarihi seçimle ilgili AK Parti'den ilk açıklama! CHP'den gelen açıklamalara tepki gösterildi

Cumhurbaşkanlığı seçimi 2’inci turunda sonuçların açıklanmaya başlaması ile birlikte AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten ilk açıklama geldi.

GÜNDEM 28.05.2023, 19:34 29.05.2023, 01:48 Şeyda Gül
Tarihi seçimle ilgili AK Parti'den ilk açıklama! CHP'den gelen açıklamalara tepki gösterildi

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2’inci turuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bütün dünyaya demokrasi dersi verecek şekilde oy kullanma işleminin tamamlandığını söyleyen Çelik, milletin bir kere daha Türkiye'yi kimin yönetilmesine karar vereceğini söyledi. Demokratik ilkeleri içselleştirmiş olanların sonuca da saygı göstereceğini ifade eden Çelik, Türkiye'nin ilk defa ikinci tur seçimini deneyimlediğini ve başarıyla gerçekleştirdiğini belirtti. Çelik, “Şimdi açıklanan sonuçlar sayın cumhurbaşkanımıza yüksek teveccühün devam ettiğini gösteriyor” dedi.

CHP'den gelen açıklamalara tepki

CHP sözcüsünün telaş içerisinde iki kez üst üste açıklama yaptığını ifade eden Çelik, “Bir kere daha kendi elindeki verileri bütün Türkiye'nin verisi gibi sunmaya çalışıp bulandırma çabası içine giriştiklerini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hiç kimse balkon konuşması yapmasın, suyu bulandırmasın” ifadelerini kullandığını hatırlatan Çelik, “Faik beyin bilmesi gereken bütün suyu bulandıran açıklama 14 Mayıs gecesi CHP'nin 2 Belediye başkanından gelmiştir” dedi.

Bütün resmi verileri ve diğer partilerin birilerini aşağılayarak sorumsuz bir tavır ortaya koyduklarını söyle yani Çelik, bu söylemin CHP'ye söylenmesi gerektiğini belirtti. Sonuçlar açıklandıktan sonra milletin iradesine göre hareket edeceklerini belirten Çelik, “Cumhurbaşkanımız tarafından her seçimde sürdürülen güçlü bir gelenek olarak devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Netice budur demeyen, saygı ile bekleyen siyasi geleneğe sahibiz

İki belediye başkanının açıklama yapmamasının ders alındığını gösterdiğini söyleyen Çelik, “Bütün vatandaşlarımız müsterih olsun, sandıklar açılıyor, ekranlardan beraber görüyoruz, sonuçlar ortaya çıkmaya başladı, milli irade tecelli etmeye başladı” değerlendirmesinde bulundu.

Son oy sayılıp da tablo şekillenene kadar a adına ne kadar bekleyeceklerini vurgulayan Çelik, netice budur, oyumuz şudur gibi söylemlerde bulunmadan saygıyla bekleyen siyasi bir geleneğe sahip olduklarını dile getirdi.

Türkiye güvenin içinde seçim yapmıştır

“Kendi sandık görevlilerine seçim seçimler öncesinde vermeleri gereken bir takım telkinleri şimdi ekrandan vermeyi siyaset yapmak zannediyorlar” diyen Çelik, demokratik iradeye saygısızlıkla ilgili bir yaklaşımın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve Cumhur ittifakının yanına yazılamayacağını belirtti. Türkiye'nin Güven içinde seçim yaptığını vurgulayan Çelik, sonucu beklediklerini belirtti.

Yorumlar (0)