Taksici cinayetinde ilk duruşma: Katil hakim karşısına çıktı

Gaziemir İzmir'de, kendisini üşümesin diye aracına alan taksi şoförü Oğuz Erge'yi öldüren katil zanlısı Delil Aysal, bugün hakim karşısına çıktı. Hiçbir indirim uygulanmadan en üst sınırdan ağırlaştırılmış müebbet cezası talep edilen davasının ikinci duruşması ise 8 Mart'ta gerçekleşecek.

GÜNDEM 16.02.2024, 12:48 16.02.2024, 12:58 Buse Önder
Taksici cinayetinde ilk duruşma: Katil hakim karşısına çıktı

Oğuz Erge (44), 31 Ocak'ta Buca Gediz Mahallesi'nden Gaziemir'e gitmek isteyen 19 yaşındaki Delil Aysal'ı aracına aldı. Gaziemir Belediyesi yakınlarında, Aysal'ın arka koltuktan 3 el ateş etmesi sonucu ağır yaralanan Erge, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Şüpheli, Erge'nin üzerindeki parayla kaçtıktan sonra polisin 110 saatlik güvenlik kamerası görüntülerini incelemesi sonucu Buca'da saklandığı adreste yapılan operasyonla yakalandı ve tutuklandı.

‘Şimdi ödemen gerekiyor’ iddiası

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Delil Aysal için, hiçbir indirim uygulanmadan en üst sınırdan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. İddianamede, olayın özeti ve sanığın savunması yanı sıra taksideki güvenlik kamerası tarafından kaydedilen diyalog da yer aldı.

Sanık Delil Aysal'ın savunmasında, ailesiyle yaşadığı sıkıntılardan bunaldığını belirterek kendisini öldürmek için dışarı çıktığını ifade etti. Aysal, ifadesinde olayda kullandığı silahın kimden alındığını hatırlamadığını, taksi ücretini kredi kartıyla ödemek istediğini ancak taksicinin pos cihazının şarjının bittiğini söylemesi üzerine ücreti daha sonra ödemeyi teklif ettiğini, ancak Oğuz Erge'nin "Şimdi ödemen gerekiyor" dediğini ileri sürdü.

Pişman oldum ve geri döndüm dedi

“Akıl almaz bir öfke anında hareket ettim ve pişman oldum. Biraz ilerledikten sonra geri dönerek taksi şoförünün telefonunu alıp, 'kızım' diye kayıtlı numarayı arayarak durumu anlattım. Ancak 112'yi aramadım" şeklinde savunma yapan Aysal, olay sırasında taksideki telefonu ve kablosuz kulaklığı alarak toza karşı duyarlı olduğu için maskeli olduğunu ve delilleri ortadan kaldırmak amacıyla kovanları topladığını ekledi.

Ambulans çağır diyerek kızını aradı

Öldürülen taksi şoförü Oğuz Erge'nin kızının ifadesine göre, babasının telefonundan gelen çağrıda, tanımadığı bir erkeğin Gaziemir Belediyesi'nin arkasında Migros'un arkasındaki ara sokakta olduğunu ve ağır yaralı olduğunu söylediği belirtti.

Kızına "Ambulans çağır" diyerek telefonu kapattığı anlatılan ifadede, savcının değerlendirmesinde Aysal'ın suç tarihinde başını kapüşonla örtmüş ve yüzünü maskeli bir şekilde tanınmamak için çabaladığı vurgulanarak, ruhsatsız tabanca ile saldırı yapılarak nitelikli adam öldürme, nitelikli yağma ve ruhsatsız silah taşıma suçlarını işlediği belirtildi.

İfadelerin ardından Oğuz Erge’yi 3 el ateş ederek öldüren katil zanlısı Delil Aysal'ın ilk duruşması 8 Mart’a ertelendi.

Yorumlar (0)