Bakan Koca duyurdu: Taksici yaşamını yitirdi

Fahrettin Koca, İzmir'de taşıdığı yolcunun silahla vurduğu taksi şoförünün, tedavi altına alındığı hastanede yaşamını yitirdiğini bildirdi.

GÜNDEM 01.02.2024, 23:59
Bakan Koca duyurdu: Taksici yaşamını yitirdi

Sağlık Bakanı Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden, İzmir Gaziemir'de dün gece taşıdığı yolcunun ateşli silahla vurduğu taksi şoförünün durumuna dair açıklama yaptı.

Yaralı şoförün 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından olay mahallinden alınıp Gaziemir Devlet Hastanesine getirildiğini, ilk müdahalenin ardından Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil ameliyat edildiğini bildiren Koca, taksi şoförünün tedavi altına alındığı hastanede yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Koca, bahse konu açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyuna yayılan video kaydı, iyiliğe vahşetle karşılık verilmesi bakımından büyük bir üzüntüye sebep olacak nitelikte. Failin hak ettiği cezayı alacağından şüphemiz yok. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı temenni ediyorum."

Tutuklandı

44 yaşındaki taksi şoförü Oğuz Erge, saat 03.30 sularında Buca Gediz Mahallesi'nden cerrahi maske ve kapüşon takan ve Gaziemir'e gideceğini söyleyen 19 yaşındaki D.A. aracına aldı.

Taksi, Gaziemir Belediyesi civarına vardığında D.A'nın arka koltuktan ateşli silahla üç el ateş ettiği Erge, ağır şekilde yaralandı. Zanlı, Oğuz Erge'nin aracındaki ve üzerindeki eşya ve parayı alarak kaçtı.

Çevredekilerin ihbarda bulunması üzerine sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Oğuz Erge'nin evli ve iki evlat babası olduğu belirtildi. 

Emniyet güçleri, olay mahalli ve etrafındaki 70 güvenlik kamerasının kayda aldığı yaklaşık olarak 110 saatlik görüntüyü inceledi.

Kimliği belirlenen D.A, Buca'da saklandığı adreste yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelinin üzerinde suç aleti olan tabanca, kovanlar ve gasbettiği telefon, para ve kulaklık ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri biten D.A, adliyeye sevk edildi.

Şüpheli, sevk edildiği sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.



Kameraya yansıyan konuşmalar

Hadise evveli, esnası ve sonrasında yaşananları ise araç kamerasının kayda aldığı ortaya çıktı.

Görüntülerde Oğuz Erge'nin, D.A'ya "Araç arızalı olduğu için sabah sanayiye bırakacaktım. Seni görünce 'Hadi alayım.' dedim. Hava çok soğuk, insanları yolda bırakmamalı." dediği duyuluyor.

Zanlının, "Taksiler boştu, beni gördüler fakat almadılar." şeklindeki ifadelerin yansıdığı kayıtta, şoförün "Sen bu şekilde maske takarsan almazlar fakat ben alırım, bu soğuk havada dışarıda bırakamam." diyerek güldüğü görülüyor.

İneceği noktaya geldiğinde yanındaki tabancayla Erge'ye üç el ateş ettiği görülen zanlının, "Ya bazı kişilere güvenmiyoruz." dediği anlar kayıtlara yansıdı.

Kayıtlarda, zanlının kovanları toplaması, yaralı vaziyetteki şoförü iterek üzerindeki ceketin ceplerini kontrol etmesi, "Nerede lan paralar?" diyerek araçta arama gerçekleştirmesi de görülüyor.

Yorumlar (0)