19 yaşındaki katil cinayetten sonra kızını aramış! ‘Baban ölecek, ambulansı ara’

İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşanan kan donduran taksici cinayetinin zanlısı 19 yaşındaki Delil Aysal taksi sürücüsü Oğuz Erge'yi 3 el ateş ederek öldürüp gasp etmişti. Zanlının cinayetin ardından taksicinin kızını arayarak "Baban kan kaybından ölecek, ambulansı ara" dediği ortaya çıktı.

GÜNDEM 02.02.2024, 15:25 Buse Önder
19 yaşındaki katil cinayetten sonra kızını aramış! ‘Baban ölecek, ambulansı ara’

İzmir'in Gaziemir ilçesinde taksici Oğuz Erge'yi öldürüp gasp eden saldırganın, 19 yaşındaki Delil Aysal olduğu belirlendi. Gece saatlerinde Göksu Mahallesi'nden aldığı maskeli müşteriyi taşıyan Oğuz Erge, bir süre yanlış adreslerde dolaştıktan sonra zanlıyı istediği adrese getirmişti.

Burada "Borcumuz ne kadar?" sorusuna verilen yanıtın ardından saldırgan, yanındaki tabancayla 3 el ateş ederek taksi şoförünü öldürmüştü.

110 saatlik görüntü izlendi

Polis ekipleri, olaya ait 110 saatlik görüntüyü inceleyerek saldırganın Delil Aysal olduğunu tespit etti. Aysal, saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan işlemlerin ardından tutuklandı. Emniyetteki ifadesinde "Araçtayken bir anda gasp fikrinin aklına geldiğini ve eylemi gerçekleştirdim" diyen Aysal'ın mahkemede 'Pişmanım' dediği öğrenildi.

250 araçlık konvoy ile uğurlandı

Yaşadığı saldırı sonrasında, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Oğuz Erge'nin meslektaşları, 250 araçlık konvoyla cenaze aracına eşlik ederek duygusal bir veda gerçekleştirdi.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Erge'nin cenazesi, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. 250 taksi şoförü ise, meslektaşlarının cenaze aracını İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kadar takip ederek veda etti. Taksi şoförleri, sık sık "Oğuz Erge ölümsüzdür" sloganları attı.

Cenaze, Adli Tıp'taki otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak Buca ilçesi Göksu Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Oğuz Erge'nin cenazesi, Adli Tıp'taki otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak toprağa verilmek üzere Aydın'ın Söke ilçesi Nalbantlar Mahallesi'ne gönderildi.

Saldırgan kızını aramış: ‘Ambulansı ara’

İzmir Gaziemir'de meydana gelen trajik olayda, taksi şoförü Oğuz Erge'yi vuran saldırganın, cinayetin ardından kendi kızını arayarak, "Senin baban kan kaybından ölecek, ambulansı ara" dediği ortaya çıktı.

Erge'nin komşusu Aslan Kocalar, "İyi bir arkadaş, iyi bir komşumuzdu. Kimseye zararı olmayan kendi halinde biriydi. Saldırgan telefonu alıp kızını arıyor, en son aradığı kişi kızıymış. 'Senin baban kan kaybından ölecek. Ambulansı ara' diyor. Sonra arabada ne varsa alıp, yüzüne bir kez vurup, 'Herkese güvenme' diyor. Annesi ve kardeşleri burada oturuyor, beraber yaşıyorlar" açıklamasında bulundu.

‘Hava soğuk o yüzden aldım’ demişti

Erge'nin kullandığı taksinin sahibi Murat Akbaba, "Taksiyi saat 03.00'te Oğuz'a teslim ettim. O gün o çalışacaktı. Saat 04.00'te gelen telefonla acı olayı öğrendim. Üzücü bir durum, diyecek bir şey yok. Konuşmaları duyuluyor. 'Zaten ben de şimdi aracı yeni aldım. Yarın sanayiye götüreceğim' diyor. Araçta hasar vardı, boyası kaportası olacaktı. Tamamıyla iyi niyetli bir insandı. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Oğuz, aracına aldığı müşteriye 'Hava soğuk. O nedenle seni aldım' demiş, zanlının ise 'Zaten geçen 3 araba beni almadı' demesi üzerine Oğuz, 'Seni bu halde kar maskeli almazlar' şeklinde konuşmuştu.

Depremzedeleri ücretsiz taşımış

Soğukta müşterisinin üşümemesi için aracına alan ve acımasızca vurulan Oğuz Erge'nin, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrasında İzmir'e gelen depremzedeleri ücretsiz taşıdığı detayı da ortaya çıktı. Bu anlamlı detay, herkesi duygulandırdı.

Yorumlar (0)