Süre doluyor! Akar: Karşılık verildi!

Bölücü terör örgütü YPG/PKK’lı teröristlere, Türkiye sınırından 30-35 km güneye çekilmeleri için tanınan 120 saatlik süre yarın akşam doluyor. Teröristler dün ambulanslar ve sivil araçlarla yaralıları toplayarak Rasulayn’ı terk etmeye başladı. MSB, 125 aracın ilçeyi terk ettiği duyurdu, Bakan Akar ise örgütün bu süreçte 30 kez ihlal yaptığını ve yapılan ihlallere aynı ölçüde karşılık verildiğini açıkladı. 120 saatlik sürede çekilme bitmezse Barış Pınarı Harekâtı kaldığı yerden sürecek.

GÜNDEM 21.10.2019, 08:49
Süre doluyor! Akar: Karşılık verildi!

Bölücü terör örgütü ve destekçilerine Türkiye sınırından 30-35 kilometre güneye çekilmeleri için tanınan 120 saatlik süre yarın akşam 22.00 itibariyle sona eriyor. Barış Pınarı Harekâtı’na bu amaçla verilen 5 günlük ara süresince bölücü terör örgütü PKK/YPG’nin en ciddi çekilme belirtisi dün gerçekleşti. 765 teröristin imha edildiği, yüzlercesinin de yaralandığı bölgede terör örgütü ilk olarak, yaralıların tahliyesi için Rasulayn’a 39 araçlık bir ambulans konvoyunu içeri soktu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ilçeye girmesine izin verdiği araçlar, yaralı teröristlerin bir kısmını alarak buradan ayrıldı ve güneydeki Tel Tamir kasabasına doğru yola çıktı.

Toplam 125 araç çıktı

Takip eden saatlerde 55 araçlık bir konvoy daha Rasulayn’a giriş yaptı. Rasulayn’da 125 araca ulaşan aynı konvoy yine Tel Tamir istikametine doğru bölgeden ayrıldı. Ambulans ve sivil araçlar, yaralı PKK/YPG teröristlerini, Türkiye’nin harekât bölgesinde açtığı koridordan çıkartarak önce Tel Tamir’e, oradan da Haseke ilinin Kamışlı ilçesine götürdü. Araç camlarının film ve gazeteyle kapatılmış olması dikkat çekti. Türkiye, Amerika'yla olan mutabakat çerçevesinde teröristlerin harekât bölgesini terk etmelerine izin verdi.

Hulusi Akar sayıları açıkladı

Gelişmeleri aktaran Millî Savunma Bakanlığı, şu bilgileri verdi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye ile Amerika arasında varılan mutabakat çerçevesinde, bölücü terör örgütü PKK/YPG teröristlerinin 120 saat içinde bölgeden çıkmasını yakından takip etmekte. Kesinlikle hiçbir engelleme yapılmadığı gibi bölgeden çıkış ve tahliye faaliyetleri sıkı şekilde Amerikalı muhataplarla koordine edilmektedir.”

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da sürecin Amerika ile takip edildiğini bildirerek, Rasulayn’dan 125 aracın çıktığı bilgisini paylaştı. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, 17 Ekim 2019 saat 22.00’den itibaren bölücü terör örgütü PKK/YPG’li teröristler tarafından toplam 30 taciz/ihlal gerçekleştirildiğini bildirdi.

Yorumlar (0)