Şüpheli baba ifade verdi: ‘Kaçışlarından haberim yoktu’

İstanbul Eyüpsultan'da bir kişinin yaşamını yitirdiği kazaya karışmasının ardından annesi tarafından yurtdışına kaçırılan T.C.'nin babası şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Oğlu'nun geri dönmesi için elinden geleni yapacağını belirten baba Cihantimur, kaçışlarından haberi olmadığını iddia etti. 

GÜNDEM 15.03.2024, 17:59 Buse Önder
Şüpheli baba ifade verdi: ‘Kaçışlarından haberim yoktu’

İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trafik kazasının ardından, kazaya karışan T.C.'nin annesi olan yazar Eylem Tok tarafından yurtdışına kaçırılan çocuğun babası, şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Op. Dr. Bülent Cihantimur, eski eşi Eylem Tok'un oğulları T.C.'yi habersiz bir şekilde yurtdışına kaçırdığını iddia ederek, olayın ardından oğlunun Türkiye'ye dönüp adalete teslim olacağına inandığını belirtti.

Adli kontrol şartıyla serbest kaldı

Bülent Cihantimur'un adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve yurtdışı yasağının devam ettiği bildirildi. Cihantimur'un ifadesinde, oğlunun hala şokta olduğunu ve etkisinden çıktığında Türkiye'ye döneceğine inandığını ifade ettiği öğrenildi.

‘Tüm olanlar için çok üzgünüm’

Yaşanan kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesiyle iletişime geçerek taziyelerini ileten Cihantimur, oğlunun da Türkiye'ye gelip hukuki süreçte sorumluluklarını kabul edeceğini vurguladı. Ayrıca, kazazedelerin aileleri için elimden gelen her şeyi yapacağını ve bu acı olayın geri döndürülemez olduğunu ancak tüm tarafların adalet önünde hesap vereceğini belirtti.

Üzüntüsünü dile getiren Cihantimur, “Kayıpların geri getirilemeyeceğini biliyorum. Bununla birlikte kazazede aile için elimden gelen ne varsa ömrümün sonuna kadar yapacağım. Oğlumun da Türkiye’ye gelmesi ve Türk hukuku önünde hesap vermesi gerektiğini düşünüyorum. Oğlumun Türkiye’ye gelmesi ve adalet önünde hesap vermesi için elimden geleni yapacağım. Tüm olanlardan dolayı çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Firari anne-oğul ABD’de görüntülenmişti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ise Bülent Cihantimur'un "suçluyu kayırma" suçundan ifadesi alınmak üzere savcılığa çağrıldığı belirtildi.

Bununla birlikte, kazada 1 çocuk babası Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olurken 4 kişiyi de yaralayan T.C.'nin, annesiyle birlikte New York'ta taksiye binerken çekilen görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)