Soylu: Dağlarda en fazla 100 terörist kaldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çankırı'nın Eldivan ilçesindeki yeni kaymakamlık binasının açılışında konuştu. Savunma sanayisindeki yerlilik oranının yüzde 80'e ulaştığını söyleyen Soylu, teröre karşı verilen mücadeleden de bahsetti. Soylu, "Dağlarda en fazla yüz terörist kaldı. 29 Ekim 2023'te teröristler tamamen temizlenmiş olacak." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 03.02.2023, 20:04 03.02.2023, 20:17 Hakan Öksüz
Soylu: Dağlarda en fazla 100 terörist kaldı

Çankırı'nın Eldivan ilçesinde inşa edilen yeni kaymakamlık binası, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Soylu, Türkiye'nin çok fazla atlattığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sadece yol, baraj, havalimanı, otoban ve şehir hastanesi yapmadığını kaydeden Soylu, "Hakkımızı savunabiliyorsak bunu Tayyip Erdoğan'a borçluyuz. Menderes'in idamının ardından bunu bize kazandıran Tayyip Erdoğan'dır." dedi.

"Tayyip Erdoğan, insanımızın özgüvenini yükseltti"

Erdoğan'ın, Türk insanının özgüvenini yükselttiğini belirten Bakan Soylu, "Kendi minarelerimizden ezan okunmasını yasaklayanlar oldu. Tayyip Erdoğan, bu baskıyı kırdı. Neler yapabileceğimizi ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından savunma sanayimizdeki yerlilik oranı yüzde 80'e yükseldi." ifadelerini kullandı. 

"29 Ekim'de dağlarda terörist kalmayacak"

ABD, Almanya ve Kanada gibi ülkelerin Türkiye'ye silah ve mühimmat vermediğini ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Zeytin Dalı Harekatı için Afrin'e gidiyorduk. Askeri teknolojilerini bize sunmadılar. Zannettiler ki çaresiz kalacağız. Mühendislerimiz yerli ve milli araçlar üretti, üzerine de ay yıldızlı bayrağı yerleştirdi. Dağlarda en fazla yüz terörist kaldı. 29 Ekim 2023'e geldiğimizde bu sayı 'sıfır' olacak. Gabar'da petrol, Cudi Dağı'ndaki Tuşiyama Vadisi'nde kömür bulundu. Hem de oldukça yüksek kaloride. Artık teröristler bunları engelleyemiyor. ABD ile Avrupa'nın kıskanması doğal." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)