Sosyal medyadan yardım çağrılarına Emniyet’ten destek

Sosyal medya hesapları üzerinden göçük altında olduklarına dair paylaşım yapanlara ve destek talep edenleri belirleyen Emniyet'in siber birimi, bölgede bulunan kurtarma ekiplerini buralara yönlendiriyor.

GÜNDEM 06.02.2023, 10:54 06.02.2023, 20:58
Sosyal medyadan yardım çağrılarına Emniyet’ten destek

Kahramanmaraş 7.4 şiddetiyle sallandı. Deprem çevre illerden de hissedildi. Yaşanan olayın sonrasında yurt genelinden birçok ekip deprem bölgelerine giderek müdahale ve kurtarma çalışmalarına başladı. Ekipler enkaz altında kalanları kurtarmak üzere çalışmaları sürdürürken, depremzedeler de sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirdikleri paylaşımlarla konumlarını açıklayarak yardım çağrısında bulunuyor.

Yardım çağrıları ekiplere yönlendiriliyor

Paylaşılan bu yardım çağrılarına karşılık verebilmek üzere Emniyet ekipleri harekete geçti. Siber güç ekipleri tarafından gerçekleştirilen tarama çalışmaları ile beraber yardım çağrılarını arama kurtarma ekiplerine yönlendiriliyor. Provokatif paylaşımlarda bulunanlar adına ise işlem başlatılıyor.

Emniyet tarafından gerçekleştirilen açıklamada şu ifadelerde bulunuldu: "Depremin ardından, sosyal medya platformlarından yardım çağrısı yapan vatandaşlarımızın adres bilgileri hızlı bir şekilde belirlenerek ilgili ekiplerle koordinasyon oluşturuluyor. Öte yandan provokatif paylaşım yaptığı belirlenen 13 hesap yöneticisi tespit edildi."

Yorumlar (0)