Sörloth’un Fenerbahçe’den istediği rakam ortaya çıktı

Bir süredir golcü arayışında olan ve Norveçli yıldız Alexander Sörloth’un menajeriyle pazarlık masasına oturan Fenerbahçe, bu transferde şartları zorlamak istiyor. Sörloth’un Fenerbahçe ile yapılan ilk görüşmede yıllık 3.5 milyon avro istediği, sarı-lacivertli yönetimin ise bu rakamı düşürmeye çalıştığı öğrenildi. 

GÜNDEM 18.05.2022, 10:40 18.05.2022, 17:49
Sörloth’un Fenerbahçe’den istediği rakam ortaya çıktı

Bu sezon gol yollarında büyük sorun yaşayan ve bu kapsamda yeni sezon planlamasına aylar öncesinden başlayan Fenerbahçe, 2019-2020 sezonunda Trabzonspor forması ile harikalar yaratan Alexander Sörloth’u ilk hedef olarak belirledi. Bonservisi Leipzig’de bulunan golcü futbolcu için şartları zorlamaya karar veren Fenerbahçe yönetimi, bu kapsamda Sörloth’un menajeriyle görüşmelere başladı. 

Leipzig, 8 milyon avrodan aşağı bırakmak istemiyor

İlk görüşmede, Norveçli golcünün menajeri aracılığıyla Fenerbahçe’den yıllık 3.5 milyon avro net maaş istediği öğrenildi. Fenerbahçe’nin bu rakamı fazla bulduğu ve indirim talep ettiği bildirilirken, Leipzig ile de görüşmeler hız kazandı. Leipzig’in Alexander Sörloth için 8 milyon avroluk bir bonservis bedeli belirlediği ve bu rakamın altına satmayı düşünmediği kaydedildi. 

Güncel piyasa değeri 12 milyon avro

Ali Koç’un göreve başladığı ilk günden bu yana golcü oyuncu transferlerinin çoğunda hüsrana uğrayan Fenerbahçe, önümüzdeki sezon hata yapmak istemiyor. Başkan Ali Koç’un Norveçli golcünün transferini çok isteği ve bu kapsamda tüm imkânları seferber etmekte kararlı olduğu iddia edildi. Bu sezon kiralık olarak La Liga’da Real Sociedad forması giyen Alexander Sörloth, takımı ile 43 maçta sahaya çıktı ve 8 gollük katkı sağladı. Alman ekibi Leipzig’e 20 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olan yıldız golcü, kırmızı-beyazlı ekipte bir türlü bekleneni veremedi. Transfermarkt verilerine göre Norveçli yıldızın güncel piyasa değeri 12 milyon avro olarak dikkat çekiyor. 

Yorumlar (0)