Şentop'tan Kılıçdaroğlu'na '10 bin dolar alan siyasetçi' yanıtı

Şentop, Kılıçdaroğlu'nun CHP grup konuşmasındaki sözlerine sert cevap verdi. Şentop, Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin eleştiri değil, iftira olduğunu kaydetti.

GÜNDEM 01.06.2021, 22:26 02.06.2021, 16:12
Şentop'tan Kılıçdaroğlu'na '10 bin dolar alan siyasetçi' yanıtı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sedat Peker'den bir siyasetçiye ‘her ay 10 bin dolar gönderdiği’ şeklindeki açıklaması ile ilgili tartışmalar sürerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında bu hususa değinerek Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u da eleştirdi.

"Şentop da mı para alıyor?"

Kılıçdaroğlu, Şentop’un bu şahsı açıklamasını talep ederek, “Ayda 10 bin dolar rüşvete bağlanan politikacı kim? Şentop bu hususu açıklamak mecburiyetindedir. Eğer Şentop bu konu hakkında konuşmuyorsa, acaba 10 bin dolar gibi bir ücreti her ay ona da mı veriliyor? Şentop bu konuda sessiz kalamaz.” sözlerini sarf etti.

"Bu bir iftiradır"

Şentop, EİTPA konferansı kapsamında bulunduğu Pakistan’dan Kılıçdaroğlu’na sert ifadelerle yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’nun kendisine iftira attığını dile getiren Şentop, şöyle konuştu:

"Bir kere bu bir iftira. Benim de 10 bin dolar alabileceğim ihtimali üzerinde duruyor. Sayın Soylu, 10 bin doları bir siyasetçinin aldığını söylüyor, bu şahsın bir milletvekili olduğunu söylemiyor. Kamuoyu bu şahsı merak ediyor, biz de Sayın Soylu'ya beklentilerimizi yazılı-sözlü olarak ilettik. Bu şahsın kim olduğunu bilmiyorum. Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa, ben de o kadar biliyorum. Bu sorunun muhatabı ben değilim. 

"Azıcık haysiyet varsa..."

Bu bir siyasi bunaklık değil ise eğer, bunun ancak bir ahlaksızlık ve haysiyetsizlik olduğunu söyleyebilirim. Kendisinde azıcık haysiyet, ahlak varsa, bu hususta delil-bilgi gibi ne varsa açıklasın. Yoksa kendisi büyük olasılıkla bu tür hususları gündemde tutmak adına sık sık oradan-buradan 10 bin dolarlar aldığı için bunun çok basit bir mesele olduğunu sanıyor ki herkese bu iftirayı atabiliyor, bu çamuru sıçratmaya çabalıyor."

Yorumlar (0)