Şehit Albay Adalıoğlu böyle uğurlandı: deprem bölgesine gönüllü gitmişti

Emekliliğini dondurarak deprem bölgesine gönüllü gittiği öğrenilen Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu (50), helikopter pervanesinin çarpması sonucu şehit oldu. Kahramanmaraş Havalimanı'nda yapılan saygı duruşunun ardından Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin konuşma yaptı. Orgeneral Çetin, "Önceki ay emeklilik dilekçesini vermişti." dedi.

GÜNDEM 08.03.2023, 09:05 08.03.2023, 16:49 Hakan Öksüz
Şehit Albay Adalıoğlu böyle uğurlandı: deprem bölgesine gönüllü gitmişti

Depremde yıkıma uğrayan Kahramanmaraş'ta görev yapan Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu, helikopteri kalkış için yönlendirdiği sırada korkunç bir kaza yaşandı. Pervanenin çarpması nedeniyle şehit olan Adalıoğlu'nun (50) cenazesi Kahramanmaraş Havalimanı'na götürüldü. 

Kahramanmaraş Havalimanı'nda saygı duruşu yapıldı

Şehit Albay Adalıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı aprondaki katafalka konuldu ve saygı duruşu yapıldı. Burada Adalıoğlu'nun özgeçmişi okundu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu ve Kahramanmaraş Başsavcısı Sedat Çelik törende hazır bulundu.

Orgeneral Arif Çetin: "Önceki ay emeklilik dilekçesini vermişti"

Törende konuşma yapan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, "Kıymetli silah arkadaşımızı kazada kaybettik. 28 yıllık meslek hayatında çok büyük fedakarlıklar yapmış birisidir. Önceki ay emeklilik dilekçesini vermişti. Mesleğini şerefiyle yaptı. Kutsal görevini tamamlayacaktı ama depremin ardından gönüllü olarak bölgeye gelmek istedi." dedi.

"2 bin 100 saatlik uçuş gerçekleştirdik"

Deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını sararacaklarını kaydeden Orgeneral Arif Çetin, "Polis ve diğer gönüllülerle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Kaza olmaması için hassasiyetle çalışıyoruz. Şimdiye kadar yaklaşık 600 ton malzemeyi deprem bölgesine taşıdık. 2 bin 100 saatlik uçuş gerçekleştirdik. Kaza olmaması için hassasiyet gösterdik ancak kahraman arkadaşımı kaybettik." şeklinde konuştu.

Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu'nun naaşı, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Ankara'ya gönderildi. Memleketi Eskişehir'de toprağa verilecek Şehit Adalıoğlu, evli ve 2 çocuk babasıydı. 

Yorumlar (0)