İsveç’ten Türkiye’ye mesaj: Yeni yasa tasarısı geliyor

NATO’ya girmek isteyen İsveç, 9 Mart günü Türkiye’ye karşı sorumluluklarını yerine getirmek adına yeni bir yasa tasarısını Meclis’e sunacak.

DÜNYA 08.03.2023, 09:17 08.03.2023, 17:43
İsveç’ten Türkiye’ye mesaj: Yeni yasa tasarısı geliyor

İsveç meclisi, NATO’ya girmek adına yeni bir yasa tasarısını ele alacak. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, 9 Mart günü oylanacak yeni yasa tasarısı ile beraber terörle mücadeleye yönelik Türkiye'ye verdikleri sözleri yerine getirmiş olacaklarını ifade etti.

“PKK'nın faaliyetlerini zorlaştıracaktır”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile İsveç’in başkenti Stockholm’de bir araya gelen Kristersson, burada açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin öncelikle PKK olacak şekilde terör yapılanmalarının çalışmalarından çok etkilendiğine dikkat çeken Kristersson, şu ifadelerde bulundu: "İsveç yetkilileri terör adına para toplamaya çalışan PKK'lılara yönelik daha sert tedbirler sağlıyor. Geçtiğimiz dönemlerde terör örgütlerinin İsveç'te sağladıkları finans faaliyetlerini yeteri derecede öneme almadık. Şu an bu konuya ciddi bir şekilde bakıyoruz. PKK adına para toplamak için çalışan şahısların farklı suç şekillerini kullandıklarını ve bu durumla da terörü finans ettiklerinin farkındayız. Yönetimin organize suçla mücadele çağında dikkatli olması PKK'nın faaliyetlerini de zorlaştıracaktır."

“1 Haziran günü faaliyete sokulacak”

9 Mart günü İsveç meclisine terör ile ilgili yeni bir ceza yasasının sunulacağını ifade eden Kristersson, "Bu yasa ile beraber terör yapılanmalarına katılım sağlamak ve finans sağlamak yasak olacak. Söz konusu yasa tasarısı, 1 Haziran'dan başlayarak uygulamaya sokulacak." dedi.

Yorumlar (0)