Erdoğan'ın "3 dönem kuralı" bazı milletvekillerini üzecek

TBMM'de yapılan AK Parti'nin kapalı grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın, "Listelere giremeyen arkadaşlarımızın üzülmesini istemem ama milletvekilliğinde 3 dönem kuralı işletilecek." dediği öğrenildi. İşte 3 dönem kuralına göre listelere giremeyecek isimler...

SİYASET 08.03.2023, 09:30 08.03.2023, 09:43 Hakan Öksüz
Erdoğan'ın "3 dönem kuralı" bazı milletvekillerini üzecek

Deprem bölgesindeki yürütüle çalışmaların değerlendirilmesi için TBMM'de kapalı grup toplantısı yapan AK Parti'de bazı önemli kararların duyurulduğu kaydedildi. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekillerine "3 dönem kuralını" hatırlattığı belirtildi.

"Listelere giremeyen arkadaşlarımız üzülmesin"

Milletvekillerine seçim takvimini gösteren broşürün dağıtıldığı toplantıda konuşan Erdoğan'ın, "Listelere giremeyen arkadaşlarımız üzülmesin. Milletvekilliğinde net olarak 3 dönem kuralı uygulanacak." dediği kaydedildi.

Milletvekili aday listeleri çalışmalarına hız kazandıran AK Parti'de kimlerin listelere girip giremeyeceği merak ediliyor. Milletvekili kesin aday listelerinin YSK'ya 8 Nisan'da verileceği belirtiliyor. 

Hangi isimler 3 dönem kuralına takılıyor?

AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan 65 milletvekilinin olduğu ifade edildi. Binali Yıldırım, Fatih Şahin, Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Mehmet Özhaseki, Öznur Çalık, Ahmet Arslan, Cevdet Yılmaz, Yılmaz Tunç, Yalçın Akdoğan ve Hamza Dağ'ın bu isimler arasında yer aldığı kaydedildi. 

Özhaseki: "Bazı 3 dönemlikler kalabilir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, önceki günlerde konuya ilişkin açıklamada bulunmuştu. Özhaseki, "Ben de yeniden aday olmamayı düşünüyorum. 3 dönemlik isimlerin arasında ben de varım. Bu kural işletilmeli ancak Cumhurbaşkanı, söz konusu isimlerden biriyle çalışmaya devam etmek isterse bu da onun takdiridir." demişti.

Yorumlar (0)