Sedat Peker’in iddiaları çok konuşulmuştu… CHP’den suç duyurusu!

Bugün Ankara Adliyesi’ne giden Muharrem Erkek başkanlığındaki CHP heyeti, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu. 

GÜNDEM 29.08.2022, 11:52 29.08.2022, 11:55
Sedat Peker’in iddiaları çok konuşulmuştu… CHP’den suç duyurusu!

Geçtiğimiz günlerde, ‘Deli Çavuş’ isimli bir Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Sedat Peker; Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) eski başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, TOBB üyesi Sailh Orakcı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun rüşvet aldığını iddia etmişti. 

12 milyon liralık rüşvet iddiası

Twitter üzerinden iddialarını sıralayan Peker, SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi konumunda bulunan Mine Tozlu Sineren’den sorunların çözülmesi için 12 milyon lira rüşvet istediğini öne sürmüştü.  

Ankara Adliyesi’ne gittiler

Büyük ses getiren iddiaların ardından CHP’den yeni bir hamle geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığında Ankara Adliyesi’ne giden CHP heyeti, söz konusu iddialara ilişkin suç duyurusunda bulundu. Ankara Adliyesi’ne giden heyette Erkek’in yanı sıra CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç, Özgür Özel ve Engin Altay da yer aldı. Hakkında çeşitli iddialar öne sürülen bazı önemli isimler ise şu şekilde sıralanıyor:

Ali Fuat Taşkesenlioğlu-Bank Asya eski yöneticisi, Halkbank eski genel müdürü, Sermaye Piyasası Kurulu eski başkanı, 

Zehra Taşkesenlioğlu Ban-AK Parti Erzurum Milletvekili,

Serkan Taranoğlu-Cumhurbaşkanı Danışmanı,

Sahil Orakcı-TOBB Deniz Meclisi üyesi, Kıyı Emniyeti eski genel müdürü,

Orhan Pala-Gazete sahibi,

Burak Taşçı-Yazar,

Nesrin Kakırman-Eski Burdur İl Milli Eğitim Müdürü.

Yorumlar (0)