Saadet Partisi’nde zorunlu din dersi ve HDP konusunda fikir ayrılığı

Saadet Partisi GİK üyesi Selman Esmerer partisinin Kürt federasyonu kurulmasına ve din derslerinin zorunlu ders statüsünden çıkarılmasına evet demesine sert tepki gösterdi. Esmerer partide yer alanların sadece parlamentoya girerek geleceklerini garanti altına almak istediklerini ifade etti.

GÜNDEM 16.05.2022, 13:59 16.05.2022, 15:52
Saadet Partisi’nde zorunlu din dersi ve HDP konusunda fikir ayrılığı

Siyasi partilerin seçim hazırlıkları devam ediyor. Son olarak Saadet Partisi’nin Halkların Demokrat Partisi ile birlikte seçimlere hazırlanması parti tabanında görüş ayrılıklarına neden oldu. Saadet Partisi’ne destek veren seçmenler partinin bu ittifakta yer almasından rahatsızlık duyarken konuya ilişkin Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi(GİK) ve İBB adayı Selman Esmerer'den açıklamalar geldi. Saadet partisinin meclise girebilmek adına Milli Görüş esaslarından ayrıldığını ifade eden Esmerer partisinin din derslerinin kaldırılması mevzusuna bile ikna olduğunu söyledi.

HDP ve CHP ile sürekli olarak temas halinde olunuyor

Açıklamalarda bulunan Esmerer sözlerine şu şekilde devam etti:

Gelinen bu noktada tamamen Millet İttifakı esaslarına göre hareket ediliyor. Özellikle HDP ve CHP ile sürekli olarak temas halinde olunuyor. Bu temaslardan Saadet Partililer olarak oldukça rahatsızız. Özellikle vahim bir durum söz konusu. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya'nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Saadet Partisi hem bir Kürt federasyonu kurulmasına hem de din derslerinin zorunlu ders statüsünden çıkarılmasına evet diyor.

“Bunlar sadece parlamentoya girerek geleceklerini garanti altına almak istiyorlar”

Böyle bir şey gerçekten olabilir mi? Bizim büyük ideallerimiz ve bunlar değişemez. Bunlar sadece parlamentoya girerek geleceklerini garanti altına almak istiyorlar.

Yorumlar (0)