S-400'de erteleme iddialarına yanıt!

Sosyal medyada 'S-400'ler iptal edilecek' haberlerinin hızla yayılması üzerine Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlık, sürecin devam ettiğini ve herhangi bir ertelemenin söz konusu olmadığını açıkladı.

GÜNDEM 31.05.2019, 11:49 21.04.2022, 23:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın telefon görüşmesi ve dolardaki aşağı yönlü hareketin ardından S-400'lerle ilgili yeni bir gelişme yaşanabileceği söyleniyordu.

Sosyal medyada hızla yayılan 'S-400'ler iptal edilecek' haberlerinin hızla yayılması üzerine Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlık, sürecin devam ettiğini ve ertelemenin söz konusu olmadığını duyurdu.

"TEDARİK SÜRECİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye’nin S-400 tedariğinin erteleneceği yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, şunları söyledi:

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında Türkiye’nin ABD’nin talebi üzerine S-400 tedariğini ertelemeyi değerlendirdiğine ilişkin olarak yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Rusya’dan S-400 tedarik sürecimiz planlandığı şekilde devam etmektedir. Diğer taraftan, ABD’nin S-400 sisteminin NATO’nun birlikte çalışabilirliğine ve F35 sistemlerine zarar verebileceği konusundaki endişelerini görüşmek üzere ABD makamlarına ilettiğimiz Çalışma Grubu toplantısı teklifimiz geçerliliğini korumaktadır."

Yorumlar (0)