Rus turistler Antalya'ya akın etti

Antalya özellikle Rusya başta olmak üzere diğer ülkelerden kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte Antalya'ya adeta akın etti. Ağustos ayının ilk 15 gününde Antalya'ya 325 bin turist geldi.

GÜNDEM 16.08.2020, 20:25 16.08.2020, 20:32
Rus turistler Antalya'ya akın etti

Koronavirüs önlemleri dahilinde 10 Ağustos tarihinde tekrar uçuşların başladığı Rusya'nın farklı şehirlerinden Antalya'ya turist akını sürüyor.

Tedbirlere uygun bir şekilde sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak yolcu bölümünden çıkan Rus turistler tur şirketleri tarafından karşılanıyor. Ardından bankolarda tur şirketi görevlilerine girişleri yaptırılan turistler tarafından misafirler otobüslerle konaklayacakları otele götürülüyor.

Kimi turistler maske takmasa da büyük çoğunluk tedbirlere uyuyor

Uçuş kısıtlamasının kalkmasının ardından bir hafta geçerken havalimanındaki turistlerin büyük çoğunluğunu ise Rusların oluşturduğu tespit edildi. Gelen turistlerin birçoğunun çocuklu ailelerden olması ise dikkat çekti. Kimi turistler maske takmazken çoğunluğun ise kurallara uyduğu görüldü.

Rus turistler önde

Antalya'ya bugün 126 uçakla birlikte, 29 bin 479 turist giriş yaptı. Bu rakam dün 182 uçakla 43 bin turistti.

Gelen turistlerin çoğu Rus

10 Ağustos'ta uçuşların açılmasıyla birlikte Antalya'da sezonun tam olarak başladığını söyleyen Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı Recep Yavuz, Antalya için rakamların iyi gittiğini kaydetti. 1-15 Ağustos arasında 325 bin turistin şehre geldiği kaydedilirken, bunların 106 binin Rus, 74 bininin Ukrayna, 48 bininin Almanya ve 36 bininin ise İngiliz olmak üzere diğer ülkelerden geldiği kaydedildi.

Yorumlar (0)