Resetleri boşaltan çeteye polis format attı!

"Reset" adını verdikleri hesapları boşaltan hacker çetesini, Başkent polisi "format" ismi verilen operasyon ile çökertti.

GÜNDEM 30.11.2019, 12:47
Resetleri boşaltan çeteye polis format attı!

Ankara polisi, banka müşterilerinin bilgilerini hackleyerek kredi kartı ve banka kartı hesaplarına ulaşan hacker çetesini, "format" operasyonu ile çöketti. 4'ü hacker 9 zanlı mahkemeye çıkarıldı. 4 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık polisleri başkent Ankara'da onlarca vatandaşın banka bilgilerini hackleyip tüm paralarını hesaplardan boşaltan çeteyi çökertti.

Harcama yapanlar yakalandı

Ekipler 1 ay önce, adına "reset" dedikleri hesapları boşaltan çete üyelerinden harcama yapan K.K., H.E., A.Y., Y.D. ve E.Ş.’yi belirledi ve göz altına aldı. Yakalanan bu kişiler arasında bilgileri kopyalan hackerlar bulunmuyordu. Sürdürülen çalışmalar çerçevesinde zanlıların da ifadeleriyle araştırmayı derinleştiren ekipler, 20 günlük takip neticesinde hackerlara da ulaştı. Kiraladıkları ultra lüks bir rezidansta saklanan zanlılardan K.A. ve H.Ç. yakalanarak gözaltına alındı.

Rezidanstan çıkarken yakalanan zanlıların üzerinden çok sayıda kredi kartı, telefon çıkarken; evde yapılan aramalarda hackerlara ait olan laptop ve bilgisayarlara el konuldu.

e-devlet logosu kullanıyorlar

Çete üyelerinin hackerlarla anlaşarak e-devlet logolu sitelerde insanların kart bilgilerini kopyalayıp ele geçirdiği belirlendi. Hırsızların, bu kartlarla e-ticaret yoluyla laptop, cep telefonu gibi pahalı elektronik ürünleri aldıkları tespit edildi.

Cihazların satıldığı iş yerlerinde çok sayıda telefon ve laptop bulundu. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 şüphelilerden 4’ü, tutuklandı.

Yorumlar (0)