Pentagon: Şaşırmayız çünkü Türkiye...

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı), Türkiye’nin İspanya ve İtalya’ya yönelik tıbbi yardımlarını takdirle karşıladı.

GÜNDEM 10.04.2020, 06:02
Pentagon: Şaşırmayız çünkü Türkiye...

Pentagon (Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı) NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) ve Avrupa’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Michael Ryan, Türkiye’nin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisi (küresel salgın) ile mücadele kapsamında İspanya ve İtalya’ya yaptığı tıbbi malzeme yardımını takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Telekonferans yöntemi ile Pentagon’da basın toplantısı düzenleyen Pentagon NATO ve Avrupa’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Michael Ryan, Rusya ve Çin’in NATO ülkelerinde salgına yönelik dezenformasyon yaptığını belirtti.

"Şaşırmam çünkü Türkiye çok cömert bir ülke"

NATO ülkeleri arasında koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda önemli bir iş birliğinin söz konusu olduğunu vurgulayan Pentagon NATO ve Avrupa’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Michael Ryan, Türkiye’nin İspanya ve İtalya’ya tıbbi malzeme yardımını takdirle karşıladıklarını ifade etti. Pentagon NATO ve Avrupa’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Michael Ryan, "İspanya ve İtalya da bu yardımdan dolayı son serece müteşekkirdi. Türkiye’nin (Avrupa’da) başka bir ülkeye de yardım edip etmediğimden haberim yok fakat olursa da şaşırmam çünkü Türkiye oldukça cömert bir ülke." ifadelerini kullandı.

Türkiye, MSB (Millî Savunma Bakanlığı) bünyesindeki askerî fabrikalarda, dikimevleri ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda (MKEK), yerli ve millî imkânlarla üretilen tıbbi yardım malzemesini koronavirüs salgınından en çok etkilenen İspanya ve İtalya’ya askerî uçakla göndermişti.

Yorumlar (0)