Pençe-Kilit Operasyonu’nda kaç terörist öldürüldü? Bakan Akar açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında şu ana kadar 100’ü aşkın teröristin öldürüldüğünü açıkladı.  

GÜNDEM 25.05.2022, 09:28 25.05.2022, 09:35
Pençe-Kilit Operasyonu’nda kaç terörist öldürüldü? Bakan Akar açıkladı

Dün 5 Mehmetçik’in şehit düştüğü Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde TSK unsurları tarafından terör örgütü PKK’ya misliyle karşılık veriliyor. Bölgede yer alan bir mağaraya kaçan çok sayıda teröristin etkisiz kale getirildiğini duyuran Bakan Akar, Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında şu ana kadar 100’ü aşkın teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Bakan Akar, beraberindeki heyetle sınır bölgesine gitti

5 Mehmetçik’in şehit düştüğü haberini aldıktan sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte sınır bölgesine giden Milli Savunma Bakar, bir dizi incelemelerde bulunarak istişareler gerçekleştirdi. 

Operasyonda görev alan komutanlarla video konferans yöntemiyle görüştü

Mardin ve Şırnak’ı ziyaret eden Bakan Akar, sonrasında beraberindeki heyetle Işıklı Üs Bölgesi’ne hareket etti. Pençe Kilit Operasyon bölgesinin sıfır noktasında yer alan üs bölgesinde çalışmaları takip eden Bakan Akar, buradaki görüşmelerini tamamladıktan sonra Çukurca 2. Ordu Taktik Komuta Bölgesi’ne geçti. Beraberindeki heyetle birlikte gece boyu devam eden operasyonları takip eden Bakan Akar, operasyon çerçevesinde görev alan komutanlarla da video konferans yöntemiyle görüştü. Komutanlara yeni talimatlar veren Akar, şehit düşen 5 Mehmetçik’i rahmetle anarak açıklamalarına başladı. 

“Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık”

Bölgedeki her türlü olumsuz şartlara rağmen operasyonların başarıyla sürdüğünü belirten Akar, “Olumsuz hava şartları her ne kadar personellerimizi zorlasa da komandolarımız, mağaraya kaçan bir grup teröristi sıkıştırdı. Askerlerimizin ‘teslim ol’ talimatına uyulmaması ve silahla cevap verilmesi üzerine mağaraya operasyon başlatıldı. Başarılı bir operasyon ile mağara içindeki tüm teröristler etkisiz hale getirilmiştir. Bu teröristlerle birlikte, Pençe-Kilit Operasyonu’nda şu ana kadar öldürülen terörist sayısı 100’ü aşmıştır. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık, bundan sonra da asla bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. Akar, bölgede devam eden operasyonlara İHA ve SİHA’ların da destek verdiğini açıkladı. 

Yorumlar (0)