Pençe-Kilit bölgesinde şehit sayısı 5'e yükseldi

Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinden acı haber geldi. Bölgede çıkan çatışmalarda 5 askerimiz şehit düştü. 5 şehidin aynı karede oldukları fotoğraf ise yürekleri dağladı.

GÜNDEM 24.05.2022, 15:30 24.05.2022, 18:08
Pençe-Kilit bölgesinde şehit sayısı 5'e yükseldi

Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde silahlı terör örgütü PKK unsurları ile kahraman askerlerimiz arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 askerimizin yaralandığı ve 5 askerimizin de şehit düştüğü öğrenildi. Hain saldırının duyurulmasının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başta olmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler bölgeye doğru hareket etti. 



Yaralı askerlerimiz tedavi altında

Milli Savunma Bakanlığı’ndan kaydedilen açıklamaya göre 2 kahraman askerimiz hastaneye sevk edildi. Askerlerimizin tedavisi devam ediyor. Açıklamada, “Bizleri derin üzüntüye boğan bu günde hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı. Olumsuz iklim ve yer koşullarına karşın operasyonun havadan ve karadan devam ettiği de belirtildi. 

Antalya, 28 yaşındaki şehidine ağlıyor

Pençe Kilit Operasyon bölgesinde şehit düşen bir diğer TSK personelinin ise 28 yaşındaki Piyade Teğmen Abdulkadir Güler olduğu öğrenildi. Güler'in acı haberi, Antalya Konyaaltı'ndaki aile evine ulaştırıldı. Bugün 05.25'te çıkan çatışmada yaralanan Güler'in tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Şehidin Uncalı Mahallesi'ndeki evine Türk bayrağı asıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, taziye çadırlarını kurdu.



Malatya, şehit ateşiyle kavruldu

Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli'nin acı haberi, Malatya Yaka Mahallesi'ne düştü. Şehidin baba evi ve evin olduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. 25 yaşındaki Tekedereli'nin 3 senedir Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalıştığı öğrenildi. 

Şehit ateşi, Hatay’a düştü

Elde edilen bilgiye göre şehitlerden Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay’ın memleketi Hatay İskenderun’du. Şehit ateşinin düştüğü eve Türk bayrakları asıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi ekipleri tarafından evin bahçesine taziye çadırları kuruldu. Henüz 23 yaşında olan Şehit Kapılay’ın yakınları, cenaze evine akın etti.


 

Yorumlar (0)