Ortaylı’dan ‘asgari ücret’ çıkışı! “İstanbul’da yasaklanmalı” 

Üniversite öğrencileriyle konferansta bir araya gelen Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, asgari ücret konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunarak, İstanbul’da yasaklanması gerektiğini söyledi. 

GÜNDEM 06.04.2022, 17:48
Ortaylı’dan ‘asgari ücret’ çıkışı! “İstanbul’da yasaklanmalı” 

Gerçekleştirilen konferansta ekonomiden kadın-erkek eşitliğine kadar pek çok alanda fikirlerini paylaşan Prof. Dr. Ortaylı’nın açıklamaları arasında en dikkat çeken konu ise asgari ücret oldu. 

“Topluma bakıyoruz, yüzde 65’inin geliri yalnızca asgari ücret”

Beykent Üniversitesi Ayazağa-Maslak Yerleşkesinde gerçekleştirilen konferansta öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtlayan Ortaylı, Türkiye’de yaşayan insanların çoğunun asgari ücret üzerinden geçimini sağladığını vurgulayarak, “Gelişmekte olan devletlere baktığımız zaman, bu ülkelerde erkeklerin eğitilmesi ve kendini daha da geliştirmesi gerektiği yönünde bir kanı vardır. Erkeğe bu sebeple önem veriliyor ama topluma bakıyoruz yüzde 65’inin geliri yalnızca asgari ücret olarak dikkat çekiyor” dedi. 

“Bu ücretlendirmenin İstanbul’da uygulanmaması gerekir”

“Bence asgari ücret İstanbul’da yasaklanmalı” diyerek sözlerine devam eden Ortaylı, “Bu ücretlendirmenin İstanbul’da uygulanmaması gerekir. Merdiven altı diye tabir edilen atölyelerin, eli yüzü düzgün olmayan imalathanelerin, bodrum katı gibi orada burada üretim yapan tekstilcilerin burada yeri olmamalı” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)