Organize suç örgütlerine darbe! 20 il “Müsilaj”dan arınıyor

Organize suç yapılanması mensubu olmaları sebebiyle 20 şehirde, 233 zanlının yakalanması adına gerçekleştirilecek Müsilaj-2 Operasyonuna yeşil ışık yakıldı.

GÜNDEM 30.09.2022, 10:09 30.09.2022, 17:50
Organize suç örgütlerine darbe! 20 il “Müsilaj”dan arınıyor

Sahil şehirlerinde organize suç örgütü oluşturdukları ifade edilen ve haklarında gözaltı kararı alınan 233 kişinin yakalanması düşüncesiyle 20 kentte "Müsilaj-2 Operasyonu"nun başlatıldığı ifade edildi. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı idaresinde başlatıldığını açıkladığı operasyon kapsamında suç örgütlerinin faaliyetlerinin durdurulması için çalışmalar yapılacak.

Operasyonlar durmadan devam ediyor

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı idaresinde organize suç örgütleri ile mücadele noktasında daha önce gerçekleştirilen operasyonların sonrasında çalışmalara ara verilmeden devam edildi.

Turizmi kötü etkiliyorlardı, gözaltı kararı verildi

Bu çerçevede sahil şeridinde hayatını sürdürenler üzerinde şiddet, tehdit, cebir ve baskı gibi hareketler sergileyerek kendilerini devletten daha üstün gören, ülke turizmini kötü bir şekilde etkisi altına alan mafya tipi organize suç yapılanmaları ve bu örgütlerin silahlanması için yardımda bulunan suç yapılanmalarına karşı Cumhuriyet başsavcılıklarının direktifleri noktasında KOM Daire Başkanlığı harekete geçildi.

Birçok şehirde operasyonlar yapıldı

Zonguldak, Rize, Düzce, Bartın, Kastamonu, Giresun, Tekirdağ, Ordu, İstanbul, Hatay, Samsun, Çanakkale, Bursa, Mersin, Muğla, İzmir, Balıkesir, Aydın, Antalya ve Adana olmak üzere 20 kentte "suç işlemek düşüncesiyle örgüt oluşturmak, örgütün çalışmaları çerçevesinde kasten öldürme, tehdit, tefecilik ve yağma" suçlarını sağlayan 12 organize suç yapılanması olduğu belirlendi.

Kamu barışı ve güvenliği tehdit altına alınıyordu

Bunun yanı sıra söz konusu yapılanmalara silah temini sağlayarak 6136 sayılı Kanun'a muhalefet suçunu gösteren, kamu barışına ve güvenliğine karşı tehdit bulunduran 27 suç grubu tespit edildi.

Bunun sonrasında Cumhuriyet başsavcılıklarınca haklarında gözaltı kararı alınan 233 zanlının yakalanması adına günün erken saatlerinde eş zamanlı "Müsilaj-2 Operasyonu" gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)