Numan Kurtulmuş'tan AK Partili Çelebi'ye uyarı: Meclis'in saygınlığını korumak gerek

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye ait TBMM Araç Kartı'nın İstanbul'da 45 milyon TL’lik lüks araçta görülmesi gündemde tartışmalara neden oldu. AK Partili Çelebi, "İstanbul’da yaşayan annemi hastaneye getirip götürmesi için bir arkadaşıma verdim" diyerek kendini savunurken, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, "Ben TBMM kartımı kendi çocuklarıma bile vermedim, verdirtmedim. Tüm vekillerin bu konuda hassasiyet göstermesi gerek" dedi.

GÜNDEM 26.09.2023, 13:11
Numan Kurtulmuş'tan AK Partili Çelebi'ye uyarı: Meclis'in saygınlığını korumak gerek

Geçtiğimiz hafta kullandığı otomobille ilgili iddialar ile gündeme gelen AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye ait TBMM araç kartı, en son İstanbul'da 45 milyon liralık bir araçta görüldü. Çelebi, kartlarından birini annesini hastaneye götürülmesi için bahsi geçen bu araçta kullandığını söylerken, konuya ilişkin isim vermeden değerlendirme yapan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, "Ben TBMM kartımı kendi çocuklarıma bile vermedim, verdirtmedim. Bu konuda herkesin hassasiyet göstermesi gerek" ifadelerini kullandı.

"Hakkımı annemi hastaneye götürmesi için kullandım"

TBMM kartının İstanbul’da lüks bir araçta görülmesinin ardından çıkan tartışmalar üzerine konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, "Kendi aracım Skoda marka ve ödemesi hala devam etmektedir. Açıklanamayan herhangi bir malvarlığı artışı ispat edilsin hemen istifa ederim. Bu araç da zaten bana ait değil. İstanbul'da yaşayan bir arkadaşıma ait. Öncelikle İstanbul'a araçsız gittiğim zaman kullanmak; aynı zamanda da ciddi rahatsızlıkları olan ve İstanbul'da yaşayan annemi ben yokken acil durumlarda hastaneye getirip götürmesi için tahsislerimden birini bu şekilde kullanmış bulundum. Olayın özeti bu şekildedir" dedi.

Kurtulmuş’tan ders niteliğinde tepki

Bu tartışma ile birlikte milletvekillerine 3 adet TBMM araç kartı tahsis edilmesi konusu da yeniden gündeme geldi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise Çelebi'nin İstanbul’daki bir iş insanına TBMM Araç Kartını vermesi ile ilgili konuştu. Kurtulmuş, konuya ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

"Ben TBMM kartımı kendi çocuklarıma bile vermedim, verdirtmedim. Bu konuda herkesin hassasiyet göstermesi gerek. Meclis'in saygınlığını korumak gerekir. Bu konuda özel bir şeyler söylemek istemiyorum fakat herkesin hassasiyet ile üzerinde durması gereken bir konu. Milletvekillerini itibarsızlaştıracak durumlardan da kaçırmak lazım."

Yorumlar (0)