NATO Liderler Zirvesi sona erdi... Biden: Türkiye'ye F-16 satışı yapmalıyız

28 Haziran’da İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi bugün sona erdi. Zirvenin hemen ardından açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, "Hava savunması konusunda destek paketleri duyuracağız. NATO'nun her bir karışını hep birlikte savunacağız. Rusya devletinin kazanmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Ayrıca Biden, "Türkiye'ye F-16 satışı yapmalıyız" dedi.

GÜNDEM 30.06.2022, 16:55 30.06.2022, 18:01
NATO Liderler Zirvesi sona erdi... Biden: Türkiye'ye F-16 satışı yapmalıyız

28 Haziran’da İspanya’nın başkenti Madrid’de başlayan NATO Liderler Zirvesi bugün sona erdi. NATO Liderler Zirvesi’nde bugün düzenlenen kapanış oturumunda yer alan ABD Başkanı Joe Biden, IFEMA Kongre Merkezi'nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

"Hep beraber savunmamızı güçlendiriyoruz"

Başkan Biden, "Hep beraber savunmamızı güçlendiriyoruz" diyerek, "Hava savunması konusunda destek paketleri de açıklayacağız. NATO'nun her bir karışını hep birlikte savunacağız" şeklinde konuştu. Ayrıca ABD Başkanı, "Finlandiya ve İsveç NATO'nun üyesi olacaklar" ifadelerini de kullandı.

ABD, Ukrayna’ya 800 milyon dolarlık silah yardımı yapacak

ABD Başkanı Joe Biden basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Washington'un önümüzdeki birkaç gün içinde Ukrayna'ya tam 800 milyon dolarlık ek silah desteği vereceğini de söyledi.

"Rusya’nın kazanmasına asla izin vermeyeceğiz"

Joe Biden, "Ukrayna’ya gerekli olduğu kadar her zaman destek olacağız. Rusya’nın kazanmasına asla izin vermeyeceğiz" açıklamalarını yaptı. Biden, Küresel gıda ile petrol krizinin de sorumlusunun Rusya olduğunu söyledi.

Türkiye’ye F-16 satışı yapmalıyız

ABD Başkanı Joe Biden, açıklamaları sırasında Türkiye'ye yapılacak olan F-16 satışı ile alakalı da konuştu. Biden, "Türkiye'ye F-16 satışı yapmalıyız. Bizim Kongre’den konuyla ilgili onay almamız gerekiyor. Bence biz bu onayı alabiliriz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)