Muhittin Böcek, 35 günün ardından uyandırıldı

Korona tedavisi sonrası akciğerlerinde gelişen rahatsızlık sebebiyle hastanede olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bugün makineden çıkartılarak uyandırıldı.

GÜNDEM 12.10.2020, 18:44
Muhittin Böcek, 35 günün ardından uyandırıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 17 Ağustos tarihinde korona testinin pozitif çıkmasının ardından özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı.

Sağlık durumunun kötüye gitmesinin ardından Muhittin Böcek, 7 Eylül’de yoğun bakımda uyutulmuştu.

Korona tedavisi sonrası akciğerlerinde yırtılma ve astım rahatsızlığı sebebiyle tedbir amacıyla uyutulan Böcek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın isteğinin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmişti.

Böcek, uyarılara tepki verdi

Sevkten kısa bir zaman önce entübe işlemi bitirilen Böcek’e solunum kaslarında bulunan rahatsızlıktan dolayı daha iyi nefes alabilmesi amacıyla trakeostomi operasyonu uygulandı. Hala Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Başkan Böcek’in uyarılara tepki verdiği kaydedildi.

“Son 1 gün içinde olumsuz bir gelişme yaşanmadı”

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkan Böcek’in sağlık durumuna dair yapılmış olan açıklamada son 1 gün içinde olumsuz herhangi bir gelişmenin yaşanmadığı ve klinik seyrinin stabil olarak sürdüğü kaydedildi.

35 günün ardından uyandırıldı

Korona tedavisi sonrası akciğerlerinde gelişmiş olan rahatsızlıktan dolayı uyutulan Böcek, akciğerleri uzun süre makineye bağlı kalarak tedavi gördü.

Yoğun olarak uygulanan tedavilere olumlu yanıt veren Başkan Böcek, makineden bugün çıkartılıp uyandırıldı. 7 Eylül’den bu zamana dek uyutulan Böcek, 35 günün ardından doktorların uyarılarına yanıt verdi.

Hala Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımdaki tedavisi süren Böcek’in sağlık durumunun iyiye gittiği kaydedildi.

Yorumlar (0)