Muharrem İnce’den sert eleştiri: “Hep palavra attılar”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün İzmir programı çerçevesinde Aliağa’da bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, “Muhalefet hep sordu. Halbuki bu muhalefetin görevi değildir. Muhalefetin esas görevi, proje üretmektir. Hesap sormak da yargının işidir. Muhalefet şimdiye kadar neden hesap soramadı? Çünkü hep millete yıllar boyunca palavra attı” dedi.

GÜNDEM 13.11.2021, 17:59
Muharrem İnce’den sert eleştiri: “Hep palavra attılar”

Memleket Partisi’nin Menemen ve Aliağa’da bulunan ilçe başkanlıklarının açılışına katılan başkan Muharrem İnce sert konuştu. İnce İzmir Aliağa’da bulunan Demokrasi Meydanı’nda yaptığı konuşmada, memleketin dört bir yanını gezerek ziyaret ettiğini; memleketin her köşesinde de il ve ilçe başkanlıkları açmaya devam ettiklerini belirtti.

“Kopya çekecek kişiyi biliyorum”

Bir süre önce elektrik faturalarında bulunan TRT payının kaldırılması için kendisinin çağrıda bulunduğunu hatırlatan İnce; “Kendilerine teşekkür ediyoruz. Aklın yolu bir” diyerek konuştu. Ayrıca işsiz gençlere ‘çıkar telefonunu’ diyen dayılara sesleniyorum diyerek şunları söyledi: “Hata yapıyorsunuz. Ben bugün yine çözüm önerileri sıralayacağım, belki yine dinlerler. Elektrik faturalarındaki TRT payını kaldırın dedim, dinlediler. Şimdi benim pek çok önerim var. Muhalefet kanadından bunları kopya çekecek olacak kişinin kim olduğunu çok iyi biliyorum. Olsun, çeksin” açıklamasını yaptı.  

Tek tek önerilerini sıraladı

Memleketin yararına olacak her şeyde kopya çekmenin serbest olduğunu söyleyen İnce, şu önerileri verdi: “KDV yüzde 18’den 15’e düşsün. Temel gıdalarda KDV’yi kaldırım. ÖTV yeniden sıfırlansın. Vatandaşlık maaşını işleme alın. Öğretmenleri atayın. Özel İletişim Vergisi’ni kaldırın. Tarladaki dolaylı vergileri de bu sene almayın.”

“Yıllarca palavra attılar”

Muhalefetin muhalefet görevini hiçbir zaman layıkıyla yerine getirmediğini ifade eden İnce, “Muhalefetin görevi hesap sormak değil, proje üretmektir. Peki muhalefet şimdiye kadar neden hiç hesap soramadı? Çünkü millete yıllar boyunca palavra attı” sözlerini sarf etti.

İnce’ye İzmir seyahatinde il ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

Yorumlar (0)