MSB'den Pençe-Kilit duyurusu: 455 terörist etkisiz

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Irak'ın kuzey bölgelerindeki terör varlığını yok etmek için başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu, başarılı şekilde devam ediyor. Operasyonda bugüne kadar 455 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. İşte 18 Nisan'da başlayan Pençe-Kilit Operasyonu ile ilgili detaylar...

GÜNDEM 13.11.2022, 10:34 19.06.2023, 16:42 Hakan Öksüz
MSB'den Pençe-Kilit duyurusu: 455 terörist etkisiz

Irak'ın kuzey bölgelerini terörden arındırmak için başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK); Metina, Avaşin-Basyan ve Zap bölgelerindeki terör yuvalarını imha ediyor. 18 Nisan'da başlayan Pençe-Kilit Operasyonu ile ilgili bilgiler, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları tarafından aktarıldı. MSB, operasyonda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 455 olduğunu açıkladı.

557 terör sığınağı imha edildi

Terör inlerine baskınlar düzenleyen ve insansız hava araçlarıyla bomba yağdıran TSK, bölgeyi güvenli hale getiriyor. Operasyon kapsamında teröristler tarafından kullanılan mağaralar ve barınaklar yok ediliyor. Aktarılan bilgilere kadar operasyonun ilk gününden bugüne kadar 557 terör sığınağı imha edildi. Teröristlere ait olduğu tespit edilen 1904 el yapımı patlayıcı ve mayın yok edildi.

Çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi

TSK personelleri tarafından yapılan baskınlara tanksavar füzeleri AT-3, AT-4, AT-5'in dışında uçaksavarlar (Zagros ve Doçka), roketatar, keskin nişancı tüfeği Kanas ile Biksi makineli tüfek ele geçirildi. Ele geçirilen 1203 silahın arasında M-16 piyade tüfeği ile Kalaşnikof da yer aldı. Bunların dışında 205 telsiz, 552 bin mühimmat ve 88 ton ton yaşam malzemesi de ele geçirildi.

PKK'nın bölgedeki varlığı zayıfladı

Bölgedeki güvenlik kaynakları, terör örgütü PKK'daki çözülmenin hızlandığını aktardı. TSK tarafından yürütülen aralıksız operasyonların, teröristlerin bölgedeki varlığının zayıflamasına yol açtığı belirtildi. Köşeye sıkışan terör örgütünün, "kimyasal silah" gibi iddiaları ortaya atarak propaganda yaptığı ve nefes almaya çalıştığı kaydedildi. Buna rağmen son günlerde operasyon bölgesindeki 7 teröristin teslim olduğu vurgulandı.

Bakan Akar: "Operasyonda sona çok yakınız"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınır hattındaki birlikleri denetlemek için önceki hafta bölgeye gitmişti. Harekat merkezine giden Bakan Akar, operasyon bölgesinde görevli komutanlarla önceki hafta videokonferans aracılığı ile görüşme yapmıştı. Operasyonda sona yaklaştıklarını belirten Akar, "Zap, teröristlerden temizlenecek." demişti.

Yorumlar (0)