MSB: 10 terörist etkisiz hale getirildi

MSB, Suriye'nin kuzeyinde 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 19.04.2022, 18:51 20.04.2022, 09:25
MSB: 10 terörist etkisiz hale getirildi

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerine, saldırı ve sızma teşebbüsünde bulunan YPG/PKK'lı 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan açıklama

MSB tarafından gerçekleştirilen açıklamada, bölücü terör örgütü YPG/PKK ile mücadelenin Suriye'de de sürdüğü kaydedildi.

Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerine saldırı ve sızma teşebbüsünde bulunan 10 teröristin, komandolarca etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, teröristle mücadelenin kararlı ve etkin bir şekilde devam edeceği ifade edildi. 

Kuzey Irak'a yönelik Pençe-Kilit Operasyonu başlatılmıştı

Milli Savunma Bakanı Akar, Kuzey Irak'taki Avaşin-Basyan, Zap ve Metina bölgelerindeki hedeflere yönelik olarak 18 Nisan'da 'Pençe-Kilit Operasyonu'nun başlatıldığını duyurmuştu. 
 

Bakan Akar, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kahraman pilotlarımız, bölücü terör örgütüne ait olan mühimmat depoları, tünel, mağara, sığınak, barınak ile sözde karargahlardan meydana gelen hedefleri başarılı bir şekilde vurdu.

SİHA, İHA ve ATAK helikopterleri ile desteklenen bordo bereliler ve komandolar karadan sızarak, söz konusu bölgeye ulaştı. Topçu unsurlarımız ise hedefleri tam isabetle imha etti.

Şu ana dek operasyonumuz planlarımız doğrultusunda başarılı bir şekilde devam ediyor. İlk safhada tespit edilen hedefler ele geçirildi." 

Yorumlar (0)