MİT, Kuzey Irak’ta PKK’lı avlamaya devam ediyor: 2 kadın terörist etkisiz 

MİT, Kuzey Irak’taki operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Güvenlik güçlerinden gelen habere göre operasyonlar sonucunda PKK örgüt üyesi Mahiye açık ve Roha Raci etkisiz hale getirildi. 

GÜNDEM 30.06.2021, 14:30 30.06.2021, 14:33
MİT, Kuzey Irak’ta PKK’lı avlamaya devam ediyor: 2 kadın terörist etkisiz 

MİT, KCK/PKK yapılandırmasına nefes aldırmamaya devam ederken bölgeden haberler aralıksız geliyor. Kuzey Irak’ta operasyon düzenleyen Teşkilat verilerine göre Türk bombardımanından kaçmak isteyen teröristler, Süleymaniye ve Güney Kandil’e doğru hızlı çekilmeye başladı. Operasyonlarını buralarda yoğunlaştıran MİT mensupları, uzun süredir takibini yaptıkları Süleymaniye Şerbazar bölgesinde 2014 senesinde örgüte katıldığı belirlenen “Ada İmralı” kod isimli Mahiye Açık’ı ve 2015’te örgüte katıldığı öğrenilen “Ekin Rojava” kod adlı Suriye uyruklu Roha Raci’yi etkisiz hale getirdi. 



Gittikleri her yerde hücre evleri oluşturuyorlar 

Kuzey Irak’ta konuşlanan teröristlerin Kandil, Asos, Metina, Gara ve diğer gittikleri yerlerde “bölgeden istihbarat toplamak ve yerel şahıslarla irtibatı kurmak” amacıyla hücre evleri oluşturdukları belirlendi. Bu hücre evlerinin başkanları ise örgütteki kayıplara engel olmak amacıyla örgüt üyelerini operasyon yapılmayan bölgelere yönlendirmekle yükümlüler.  

“Nihai barınma noktaları” ve “güvenli yollar” bulmak zorunda olan hücre evi yöneticilerinin şehir içinde barınmak amacıyla yerel halka yüksek meblağlar teklif ettiği ama halkın bölgede terör örgütü mensubu istemediği de öğrenildi.  

Yorumlar (0)