MİT'ten Kuzey Irak'ta operasyon

MİT'in Kuzey Irak'ta düzenlediği operasyonda, Pençe-Şimşek Harekatı'nı yürüten askerlere saldırı hazırlığındaki gri listede aranan PKK mensubu Selahattin Dede ile 3 terörist öldürüldü.

GÜNDEM 29.05.2021, 20:43
MİT'ten Kuzey Irak'ta operasyon

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı), gri listede aranan 'Zagros' kod adlı Selahattin Dede ve beraberindeki YPG/PKK üyelerinin Suriye’den Irak’a geçeceğine yönelik istihbarat üzerine harekete geçti.

MİT anbean izledi

Dede'yi Suriye'de izlemeye alan MİT, grubun, Pençe-Şimşek Operasyonu'nu gerçekleştiren kolluk güçlerine yönelik eylem yapmak için 19 Mayıs tarihinde Suriye’den ayrıldığını tespit etti.

Suriye’den Irak'a geçişleri anbean takip edilen teröristlerin yanlarında çok sayıda patlayıcı mühimmat ve silah taşıdıklarının belirlenmesi üzerine operasyon kararı alındı.

Kuzey Irak'taki Mangeş köyü kırsalında düzenlenen operasyonda 4 terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi.

'Zagros' kod adlı Selahattin Dede'nin yanındaki teröristlerin 'Dilgeş' kod adlı Mehmet Emin Alkaş, İran uyruklu 'Dara Beritan' kod adlı Babek Ebdilselendeci olduğu tespit edildi. Dördüncü teröristin kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Terörist grubun, sivil yerleşim alanlarından ayrıldığı tespit edilince gerçekleştirilen operasyonda, büyük miktarda patlayıcı da kontrollü olarak infilak etti.

Çok sayıda silahlı eyleme katılmış

Selahattin Dede'nin 10 seneden uzun bir süredir örgütte bulunduğu ve 2012-2015 seneleri arasında Hakkari'ye bağlı Yüksekova ilçesi kırsalında çok sayıda silahlı eyleme katıldığı tespit edildi.

2015-2020 seneleri arasında Kuzey Irak'ta 'Amed Malazgirt' kod adlı Fehmi Atalay gibi sözde üst düzey örgüt üyeleriyle eylemlere katıldığı belirlenen teröristin, 2020'de Kandil'e geçtiği tespit edildi.

Yorumlar (0)