Akşener: "Kanal İstanbul, tiksindirici borçtur"

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, gündemi değerlendirdiği grup toplantısında “Elmalı Davası” hakkındaki karara şaşırmadıklarını söyledi. Kanal İstanbul projesine değinen Akşener, bu projenin tiksindirici bir borç olduğunu belirtti ve iktidara gelmeleri durumunda hayata geçirilecek projelerini anlattı. 

SİYASET 30.06.2021, 15:40
Akşener: "Kanal İstanbul, tiksindirici borçtur"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olağan grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Elmalı Davası ile konuşmasına başlayan Akşener, “Tecavüze uğrayan kadınlarımızın ve çocuklarımızın faillerinin serbest bırakıldığı bir yargı sistemimiz var. Bu sistem, öldüresiye dayak yiyen gazeteci ve milletvekillerinin faillerini de serbest bırakıyor. Buna şaşırmadık. Korkunç suçların failleri aramızda dolaşıyor olmasını da kabul etmiyoruz. Çocuklarımız çizerek anlatmış da anlaması gerekenler anlamamış.” 

İstanbul Sözleşmesi: “Adalet kantarını sen bozdun” 

“Danıştay, Erdoğan’ın sözleşmeyi tek başına karar vererek ortadan kaldırmasına cevaz vermiş oldu. Milletin iradesinin tek temsilcisi olan TBMM de milletimizi devre dışı bıraktı. Bu, yargı üzerindeki vesayetin ispatıdır. Yargıda açtığın bu yaralarla hem toplum vicdanını hem de milletin güvenini zedeliyorsun. Bu adalet kantarını sen bozdun. Kimsenin hukuka inancı kalmadı. Ama oldubittiler de hukuk taklaları da bizi yıldırmayacak. Kadınların mücadelesi bizim mücadelemizdir.” 



TYT ve AYT hakkında: “Sizin gençlerle ne alıp veremediğiniz var?” 

Akşener: “Sizin bu gençlerle ne alıp veremediğiniz var? Öğrencilerin nesine gıcık oluyorsunuz? Bir buçuk senedir zorluklarla mücadele ederek eğitimlerine devam etmeye çalışan 2,6 milyon öğrencinin önüne neden bu kadar zor sorular koyuyorsunuz? Neyden intikam alıyorsunuz? Bu gençler size ne yaptı? Hepsi salgında derinden etkilendi. Devletten beklenen de bu durumu tersine çevirmeleriydi. Siz bırakın kolaylaştırmayı, zorlaştırdınız.” 

Kanal İstanbul projesi: “Bu nasıl bir iş birlikçilik?” 

“Geçen hafta devlet geleneğini de şanlı tarihimizi de bilmeyen Erdoğan, Kanal İstanbul’a karşı olduğumuz için iktidara gelince tek kuruş ödemeyeceğimi için pek sinirlendi. ‘Uluslararası tahkim yoluyla söke söke alırlar.’ dedi. Bunu söyleyen milletin adamı, şimdi de tahmin avukatı olmuş. Bugüne kadar kandırılmıştın, şimdi de sen kandırdın. Şu sorumsuzluğa bakın! Milletin gözünün içine baka baka o paraların insanlardan alınacağını söylüyorsun. Gerçekten ibretliksin. Sandık ne zaman açılırsa açılsın seçimi kazanamayacağını anladın. Küçük ortak da dünkü toplantısında firmaların hukuki güvence altına alınması gerektiğini söyledi. Bu nasıl bir işbirlikçilik? Erdoğan, tarafını seç. Milletin yanında mısın yoksa 5’li çetenin yanında mı? Milletin adamı mısın yoksa lobinin mi? Aziz millete ihanet ediyorsun.” 



“Tiksindirici borç kavramı vardır” 

“Biz kendisini bilgilendirelim. Uluslararası hukukta tiksindirici borç diye bir şey vardır. Dış borç alan ve bunu kendi kişiseline harcayan liderlerin borcudur. O borç da liderin kişisel harcaması olduğu için liderden talep edilir. Mevcut ekonomik rekabetler de Türkiye’nin kendi sınıfındaki ülkeler arasında en kötü performansı sergilediğini belirtiyor. Yani bu para, bir tiksindirici borçtur, millete geçmemiştir. Danışmanlar bu konuda ne yapacak acaba? Bu parayı millet ödemeyecek. Şahsi borcunu sen ödeyeceksin. Birileri parayı senden söke söke alacak. Kanal İstanbul için avuç oluşturan firmaları uyarıyorum: Bu parayı Erdoğan’dan isteyin.” 

Maaş zamları: “İktidarın, millete verecek bir şeyi kalmadı” 

“Bu iktidarın artık millete verecek bir şeyi kalmadı. Bunların tek derdi koltukta kalmak ve 5’li çetenin kasasını doldurmak. Milletin varlığını yabancılara peşkeş çekmek. Haziran ayı enflasyonlarının açıklanmasıyla birlikte maaş artışları da belli olacak. Yıl başında yalnızca yüzde 3 artırım olmuştu. Kısa çalışma ödeneği de bugün bitiyor. Milyonlarca çalışan bu haktan yararlanıyordu. Şimdi de milyonlarca kişi işsizlikle karşı karşıya. İşçinin parasını işçiden esirgemeyin.” 



Artagan Projesi: “Ülkemizin zenginliğini milletimize geri vereceğiz” 

“Artagan, Türkçemizde bolluk anlamına gelir. Ülkemiz bu denli zenginliğe sahipken milletimizin neden bu kadar düşük standartlarda yaşadığını düşündük. Ülkemiz, binlerce senelik devlet geçmişine sahipken bu mekanizma neden verimsiz yönetiliyor diye düşündük. Artagan Projesi’ni de ülkemizin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla hazırladık. İhtiyacımız olan her şeye sahibiz. Bizim sorunumuz, beceriksiz iktidar. Artagan ile nihai çözümü ortaya koyacağız. Ülkemizin zenginliğini milletimize geri vereceğiz.” 

Yorumlar (0)