MİT, PKK’lıları şahin gibi avlamaya devam ediyor 

MİT, Kuzey Irak operasyonunda PKK askeri konsey üyesi Agit Rojhilat’ı ve korumalarını “avladı”. 

GÜNDEM 06.06.2021, 17:28 07.06.2021, 11:08
MİT, PKK’lıları şahin gibi avlamaya devam ediyor 

Kuzey Irak’da operasyon gerçekleştiren MİT’ten sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Teşkilat, son olarak, PKK askeri konsey üyesi olan Agit Rojhilat isimli Mouhammad Housseyin Şahbazi ve korumalarının da öldürüldüğünü açıkladı.

İran uyruklu Rojhilat, PKK’nın silahlı kollarından olan HPG’nin askeri konsey üyesi ve Metina Vadisi genel sorumlusu idi. Rojhilat’ın 3 korumasından biri Suriye, ikisi ise Mardin nüfusuna kayıtlıydı. MİT’in sinyal istihbaratı sayesinde gerçekleştirilen başarılı hava harekatı sonucunda dört kişi de öldürüldü.



Türkmenlere yönelik saldırılar gerçekleştirdi

Rojhilat, Türkmen partilerine ait kuruluşlar ve binalar başta olmak üzere Türkmenlerin bulunduğu hemen her bölgede operasyonlar yaptırmış ve binlerce Türkmen’in öldürülmesini sağlamıştı. 20 senedir PKK ile dağlarda olduğu öğrenilen terörist Şahbazi, şehirlerde intihar bombacısı olan kadınları da eğiten kişiydi.



Örgüt karıştı

Sözde Suriye sorumlusu Nurettin Sofi’nin öldürülmesinin üzerinden çok geçmeden Şahbazi’nin de öldürülmesi, örgütte karışıklığa sebep oldu. Bugün sabah saatlerinde sınır komutanlığına teslim olan bir teröristin verdiği bilgilere göre örgüt içinde herkes birbirinden şüphelenmeye başladı. Örgütün sözde üst düzey yöneticilerinden 20 tanesinin işine son verildi ve yerlerine yenileri getirildi. 

Yorumlar (0)